Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Usvědčený dezinformátor Tomáš Zdechovský: Lži o nezávislém státu Tchaj-wan

Fact-checking vystudovaného pedagoga volného času na teologické fakultě a dalších obdobných měkkých oborů Mgr. at. Mgr. at. Mgr. Tomáše Zdechovského, MBA, který je v tématu Tchaj-wanu usvědčeným dezinformujícím lhářem.

Ex-předsedu Unie evropských federalistů v ČR Tomáše Zdechovského (KDU-ČSL) jsem poprvé zaregistroval během předvolební kampaně do Evropského parlamentu 2014, jako našeho tehdejšího volebního konkurenta kandidátky Strany svobodných občanů. Ani ne tak blogy či postoji, jako naším stejným datumem narození - 2.11.1979.

Evropská lidová strana (EPP), kam z ČR spadá vedle KDU-ČSL i TOP-09 a STAN, propadla v posledních volbách do evropského parlamentu v roce 2019 na cca 24% z předchozích úspěchů cca 36% v letech 2014, 2009 a 2004. Stejně jako byli lidovci součástí Národní fronty Čechů a Slováků v době nesvobody 1948-1989, tak byli a doposud jsou součástí euro-establishmentu a mocenského byrokratického aparátu, kterému můžeme děkovat za vše dobré i zlé, jak probíhá integrace evropských zemí a jakých dosahuje výsledků na globální šachovnici - tzn. hospodářský propad prožíráním pokroku předchozích generací, zadlužováním generací budoucích se zavrženíhodnou formou integrace byrokratismem a s průběžným rezignováním na hodnoty západní civilizace, kdy jen v obranné politice jsme ve stavu, kdy se cca 500 milionů Evropanů bojí cca 150 milionů Rusů a chce pomoci od cca 350 milionů Američanů!!!

U reprezentantů EPP lze vidět různorodé postoje, i když ne podle mě žádoucí snahu o demokracii ve věku umělé inteligence napravující dosavadní reálnou oligarchistickou partokracii do kybernetické autopolitiky. Nicméně vedle četných frází a floskulí, pak i vynikají výslovné lži - jako u Tomáše Zdechovského o nezávislém státu Tchaj-wan

Deinformační tweety Zdechovského o Tchaj-wanu

Tchaj-wan (Čínská republika na Tchaj-wanu) je mezinárodně neuznaný stát, který uznává 13 z 193 státu OSN a v červenci 2022 velvyslanec EU v Číně Jorge Toledo Albinana prohlásil, že EU nepodporuje nezávislost Tchaj-wanu, ale "mírové sjednocení", a dodal: "Jsme přesvědčeni, že by měla existovat pouze jedna Čína, ale v případě vojenské invaze jsme dali jasně najevo, že EU spolu se Spojenými státy a jejich spojenci zavede podobná nebo ještě větší opatření, než jsme nyní přijali proti Rusku."

Na základě Nagojské rezoluce (1981) se Čínská republika na Tchaj-wanu a Čínská lidová republika (ČLR) vzájemně dohodly v rámci aktivit Mezinárodního olympijského výboru, kdy Čínská republika na Tchaj-wanu bude používat název Čínská Tchaj-pej s jinou vlajkou než Čínské republiky a tento název je užíván pro činnost v mnoha dalších mezinárodních organizacích a při některých událostech, jako Olympijské hry, Miss Earth, Paralympijské hry, Asijské hry, Univerziády a Mistrovství světa ve fotbale či členství ve Světové obchodní organizaci. V jiných jako např. Světová zdravotní organizace členem ani není.

Dříve se pak používaly v české diplomacii pojmy „teritorium Tchaj-wan“ či „samostatné celní území Tchaj-wan“. V roce 1995 se tehdejší ministr zahraničních věcí Josef Zieleniec vyjádřil, že ČR s ČLR udržuje diplomatické styky a s teritoriem Tchaj-wanu vztahy na nevládní úrovni, přičemž důsledně respektuje politickou linii existence pouze jedné Číny, jejíž součástí je i Tchaj-wan, a ČLR jedinou legitimní představitelkou. Tchaj-wan je nicméně neoddiskutovatelnou hospodářskou i sociální realitou, přičemž i s tímto teritoriem má ČR zájem rozvíjet především ekonomickou a obchodní spolupráci. Tchaj-wan také není členem Meziparlamentní unie, která sdružuje parlamenty celosvětově, která vznikla v roce 1889, a jejímž účelem je pěstování kontaktů mezi jednotlivými parlamenty a zdůrazňuje úzkou spolupráci s OSN. Tchaj-wan také není signatářem Ženevských úmluv.

Na kolik stále v ČR držíme hodnoty listopadu 1989, kdy "pravda a láska vítězí" zhodnotíme kromě jiného i na základě volebního výsledku pro "lži Tomáše Zdechovského" ve volbách do Evropského parlamentu v červnu 2024, kdy by měl vést kandidátku KDU-ČSL.

 

Čtěte na podobné téma:

Zrušme dezinformační pojem "popelnice"

Zrušme dezinformační pojem „volební urna“

Zrušme dezinformační pojem „výherní automat“

Autor: Josef Zbořil | čtvrtek 6.7.2023 14:17 | karma článku: 33,20 | přečteno: 1222x
  • Další články autora

Josef Zbořil

Komunikace s adminy BLOGU IDNES aneb dvojmetrovost široce kritizované „Terezy Janků“

Po nedávném přechodu na nové rozhraní BLOGu IDNES mi připadá horší vše kromě přehlednější komunikace s HELPDESKem, kdy je zachycena nejen mnou vnímaná „cenzura“ a „dvojmetrovost“ od 3/2022.Tudíž uveřejňuji pro budoucí sebereflexi.

15.4.2024 v 6:00 | Karma: 19,91 | Přečteno: 637x | Diskuse| Hyde park

Josef Zbořil

Stand-up comedy Tyrše: O zpronevěře desítek milionů v SOKOLu

Generovaný, lidsky podobný, text pomocí chatbotu ChatGPT o tom, jak by zakladatel SOKOLa Miroslav Tyrš glosoval zpronevěru desítek milionů v účetnictví.

31.3.2024 v 6:00 | Karma: 12,63 | Přečteno: 285x | Diskuse| Společnost

Josef Zbořil

Recenze knihy Dominika Stroukala „Zvířátkování“

Ekonom Dominik Stroukal je také spoluautorem knížečky Zvířátkování z roku 1998, ve které dle abecedy skládá rýmovačky na zvířátka.

15.3.2024 v 6:00 | Karma: 6,18 | Přečteno: 97x | Diskuse| Poezie a próza

Josef Zbořil

Místo burky pro ženy chtějme zahalovací brýle VR pro muslimy "Halal Vision PBUH"

Brýle virtuální reality "Halal Vision PBUH" by mohl být název produktu nebo služby spojené s muslimskou kulturou a tradicemi, které by skutečně věřící muslimové měli nosit,aby byli věrni, jak svému svědomí, tak i toleranci Západu.

29.2.2024 v 6:00 | Karma: 9,93 | Přečteno: 298x | Diskuse| Společnost

Josef Zbořil

Politické strany nemají možnost plné kontroly voleb - po 10 letech díra z 0,125% na 10%

Politické strany a hnutí mají ze zákona možnost kontroly řádného průběhu voleb pomocí delegování členů do volebních okrskových komisí v ČR. Již v 10/2013 jsem upozorňoval, že v zahraničí volí cca 0,125% voličů bez jejich kontroly.

15.2.2024 v 6:15 | Karma: 21,64 | Přečteno: 445x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Rusko útočilo na zařízení, která zajišťují dodávky plynu do EU, řekl Zelenskyj

27. dubna 2024  20:14,  aktualizováno  20:33

Sledujeme online Sobotní vzdušný útok ruských sil na energetickou infrastrukturu Ukrajiny cílil na plynárenská...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  20:04

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Povolení stavby do měsíce a online. Úředníci v obavách, mezi stavaři skepse

27. dubna 2024

Premium Místo obíhání stavebních úřadů a shánění razítek k povolení stavby nebo rekonstrukce bude lidem...

Bizarní logistický hlavolam. Trump by šel do vězení i s prezidentskou ochrankou

27. dubna 2024  19:55

Americká tajná služba má na starosti ochranu prezidenta, ať už je zrovna v Oválné pracovně, nebo...

  • Počet článků 280
  • Celková karma 14,06
  • Průměrná čtenost 1774x
Ing. Josef Zbořil, Ph.D. (1979, Prostějov) je moravský technický manažer v železničním průmyslu, bývalý olomoucký krajský předseda a lídr Strany svobodných občanů (2012-2015), překladatel a autor americko-izraelského Gatestone Institute (2015-2022), zakladatel občanského hnutí ESG participace KYBER-OBČANÉ a představitel kybernetického občanského humanismu. Popularizuje odkaz osvětových uměleckých snah z přelomu 19. a 20. století českého loutkářství s heslem "Vychovávej loutkou, ne loutky".