Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

22. 4. 2012 10:46
tak jo páni ekonomové

Ukažte mi prosím stát, ve kterém tyto ekonomické zákony platí na 100%, politici se do toho nemusí míchat, a přitom jsou všcihni spokojeni, pracující dostávají dostatečnou mzdu,která jim stačí na pkrytí všech jejich potřeb, a kde jsou zaměstnáni všichni kdo o to stojí, kde podnikatelé nabízejí své zboží za přijatelné ceny, takže ho lehce udají, kde banky poskytují oboustranně výhodné půjčky - ale také jim je dlužící v pohodě splácí (tedy i jejich situace je pozitivní,aby mohli), kde všichni platí nevelké daně, které státu stačí na pokrytí zajištění všech jeho nutných úloh..,takže vůbec nestoupá ani zadlužení státu ani jeho subjektů...

Asi bude něco špatně - vymyslet si hypotézu je věc jedna, připustit že vůbec nefunguje a fungovat nemůže,, je věc druhá...

0 0
možnosti
RK

Fajny

22. 4. 2012 9:57
Pravda

A protože je to pravda, budete pomyslně ukřižován. Článek má ovšem problém - nehovoří jazykem , který je schopen průměrný odborář pochopit........... Průměrný odborář chce slyšet, že když padne tato vláda, mzdy okamžitě vyletí asi o 300 % a ceny spadnou asi o 400 %. A to vše jim zajistí ČSSD spolu s KSČm

1 0
možnosti
JZ

Zboril79

22. 4. 2012 10:22
Re: Pravda

V odborech je cca 0,78 z 5ti milionů pracujících a dvě hlavní organizace tvoří cca 47 dílčích odborových svazů. Každý má jiné zázemí a kvalitu. Odbory jsou obdoba svazu zaměstnavatelů, prosazují svoje zájmy napříč politickým spektrem. Já znám postoje OS KOVO s cca 0,18 milionem pracujícíh, který prosazuje zájmy zaměstnanců v kovo-průmyslu v právní ochraně, bezpečnosti práce a hygienických podmínkách a zaměstnavatelského Svazu průmyslu a dopravy CR a možná se budete divit, ale jejich výstupy a požadavky, jsou vzhledem k jejich každodenní přítomnosti v konkurenčním a soutěžním prostředí ekonomiky (tvoří zásadně větší %HDP ČR než živnostníci včetně daní z příjmů) racionálnější než postoje současné vlády na tripartitě či zástupců odborů za státní sektor.

0 0
možnosti
C

certik_bertik

22. 4. 2012 9:49
to

je nějaká agitka SSO?

0 0
možnosti
JZ

Zboril79

22. 4. 2012 9:54
Re: to

P. Kostku neznám a ani jsem na webu o něm nenašel bližší info. Kdyby jste našel, dejte sem odkaz.

0 0
možnosti
SL

strycek-Joe Ltd.

22. 4. 2012 9:41
Čas na imperialistickou perestrojku jste prošvihli

, Zbořile, nyní již nezbývá, abyste si spakovali svá politická zavazadla a odešli na smetiště dějin. Vaše kapitalistické recepty prostě nefungují a s p.Soros, Vy, ani nikdo jiný nic neudělá.

1 0
možnosti
JZ

Zboril79

22. 4. 2012 9:53
Re: Čas na imperialistickou perestrojku jste prošvihli

Možná Vás překvapí, ale já jsem byl vždy proti ODS protože mi vadil rozpor mezi její rétorikou a praktickými činy. KDU-ČSL + TOP09 je to samé v menším. Vy jste zřejmě v euforii z odborářské demonstrace, ale členy odborů nejsou jen ČSSD a KSČM, ale i členové ODS či Svobodných a hájí práva především zaměstnanců. Např. Ronald Reagan byl také člen odborů. Jde o to, že i v odborech funguje Železný zákon oligarchie a funkcionáři začnou své postavení používat ve svůj prospěch a ne v prospěch zájmů jejich členů.

0 0
možnosti

rezjir rezjir

22. 4. 2012 9:35
Hezké

ale rozhodujícím faktorem není množství peněz, ale rychlostt jejich oběhu. Když zadrhává jejich oběh, je nutné zvýšit množství, aby nominální ceny komodit zůstály stabilní. Pokud tedy nedoplňuje množství peněz, tak se ocitáte na skluzavce, která nemá konce.

0 0
možnosti
C

czernej007

22. 4. 2012 9:05
mnoho

keců o ničem,stačila mi jedna věta: "Čím více se politika s tržními principy míjí, tím více se nerovnováhy množí",jo jo,to už jsem tu slyšel od jednoho vrtošivého staříka,že "trh vyřeší vše"Rv

0 0
možnosti
JZ

Zboril79

22. 4. 2012 9:11
Re: mnoho

Vliv byrokracie státní správy popsal Ludwig von Mises, již v roce 1944:…Jak je snadné říci: „Sem trh nepatří, tady je třeba uspokojovat důležité lidské potřeby. Ty zajistí stát!“ Trh ale není zdivočelé zvíře, které ze všeho nejraději připravuje lidi o práci a plodí chudobu. Trh je pouhým označením pro mírumilovné dobrovolné aktivity lidí, kteří vzájemně směňují plody své práce, aby si spoluprací pomohli uspokojit více svých potřeb...Nepleťte si svobodomylsný tvůrčí kapitalismus s tím co je v ČR v současné době.

1 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 14,06
  • Průměrná čtenost 1774x
Ing. Josef Zbořil, Ph.D. (1979, Prostějov) je moravský technický manažer v železničním průmyslu, bývalý olomoucký krajský předseda a lídr Strany svobodných občanů (2012-2015), překladatel a autor americko-izraelského Gatestone Institute (2015-2022), zakladatel občanského hnutí ESG participace KYBER-OBČANÉ a představitel kybernetického občanského humanismu. Popularizuje odkaz osvětových uměleckých snah z přelomu 19. a 20. století českého loutkářství s heslem "Vychovávej loutkou, ne loutky".