Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Martin_CT

30. 7. 2012 16:15
Nalepky pro Republikany dela levice a media

Autore, diky za zajem o americkou domaci scenu, ale snaha cleny GOP nejak kategorizovat a popsat je vetsinou zbytecna. Uvedomely partajnik strany Demokratu (americka levice) vi ze "neocon" je zloduch co nenavidi chude, chce valku, je rasista, chce vyhladovet penzisty, je lakomy, ma doma samopal, veri ze Zeme je 5000 let stara atd. Presnejsi definici nepotrebuje (pokud ma ovsem stredni ci vyssi vzdelani, tak podobne sentimenty preda 2 hod. poucovanim nebo clankem :) Cleny Republikanske strany co znam spojuje odpor ke statni intervenci v privatni sfere a k omezovani obcanskych svobod (jak dole napsal debater pod krycim jmenem wiki5). O cajarich z Tea Party jsem jednou napsal zde:http://www.oamerice.com/2010/04/na-cajovem-mejdanu.html

Martin Horsky

0 0
možnosti
W

wiki5.5

3. 7. 2012 1:01
O nicem

To je tak o nicem, zadne takove skupiny nejsou. Ja se klonim k prosazovani moralniho radu, tradici, snizovani vladnich vydaju a celkoveho statniho dluhu. Jsem pro vyrovnany rozpocet, nizke dane a volny obchod. Nejsem pro legalizaci manzelstvi stejneho pohlavi. Jsem pro drzeni zbrani ackoliv zadnou nemam. Priklanim se k prosazovani demokracie ve svete. Kam tedy patrim? A takovych znam vetsinu.

A rozhodne nesouhlasim ze Reagan prosazoval statni ekonomicke intervence. Skoda, ze uz nezije, kdyby to slysel tak by se vam vysmal.

0 0
možnosti

0ms

2. 7. 2012 10:25
Celkem dobrá práce

Souhlasím s kolegou níže, tabulka je poměrně nepřesná, to je ale dáno relativně vysokou komplexností a mnohovrstevnatostí problému. Takže obecně mi to přijde jako dobrá práce, takový zajímavý výkop k něčemu ještě obsáhlejšímu a přesnějšímu. Na místním blogu s tím sice parádu nenaděláte, protože Vás všichni osočí za nezmínění faktu, že jedině ultrakonzervativní směr je ten pravý, ale to máte jedno:) V každém případě zajímavé, díky.

0 0
možnosti
JZ

Zboril79

2. 7. 2012 10:46
Re: Celkem dobrá práce

Výborný komentář. Je to tak. Pokud bych udělal podrobnější tabulku, tak ji znepřehledním a nikdo ji studovat nebude. Cílem bylo poukázat a různorodost a přehled k zorientování se. Hodně osobností také mělo jiné posoje v rétorické oblasti, ale praktická politika byla jiná.

0 0
možnosti
T

tyramysu

2. 7. 2012 9:59
trochu nepřesné

Zdá se mi to trochu nepřesné - tak třeba hned první informace po rozkliknutí tabulky - libertariánské "ANO" na interrupce. Přitom to není pravda. Ron Paul se mnohokrát vyjádřil, že je principiálně proti a každý stát by si to měl ošetřit dle sebe (což je opak třeba Obamy).

Je tam někde vůbec zmíněna Tea Party?;-)

0 0
možnosti
JZ

Zboril79

2. 7. 2012 10:48
Re: trochu nepřesné

Tea Party je hnutí mimo GOP, ikdyž hodně republikánů oslovuje. K pohledu republikánksých libertariánů na potraty: "They are generally opposed to social conservatives with regard to gay rights and split on abortion which many see as an issue of personal freedom, but others view as an act of violence against a person."

0 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 14,06
  • Průměrná čtenost 1774x
Ing. Josef Zbořil, Ph.D. (1979, Prostějov) je moravský technický manažer v železničním průmyslu, bývalý olomoucký krajský předseda a lídr Strany svobodných občanů (2012-2015), překladatel a autor americko-izraelského Gatestone Institute (2015-2022), zakladatel občanského hnutí ESG participace KYBER-OBČANÉ a představitel kybernetického občanského humanismu. Popularizuje odkaz osvětových uměleckých snah z přelomu 19. a 20. století českého loutkářství s heslem "Vychovávej loutkou, ne loutky".