Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Neuvěřitelná ptákovina. Hlavním posláním mafie je organizovaný zločin. Výpalné je jen třešnička na dortu. Pokud jde o tu ochranu, mafie chrání pouze přes ní samotnou. Rozhodně ne před zlodějíčkem, nebo dokonce vrahem, který se rozhodně obchodníka zabít. Mafie rozhodně netouží po tom, aby jejich "chráněnec" vlastnil zbraň.   Moc humorné mi to nepřipadá. Lidstvo fascinuje zločin a z mnohých loupežníků se stali národní hrdinové. Nakonec jen na území bývalého ČSR vzhlížíme k Husitům, Nikolovi, nebo Jánošíkovi. Nově i ke Kajínkovi.

0 2
možnosti
IF

Chcete snad tvrdit, že stát chrání jednotlivce před zlodějíčkem, nebo dokonce vrahem? 8-o Policie může něco dělat, až když jste mrtvý (těžce zbitý, znásilněná apod.). Ochrana ze strany státu je všude v podstatě ochranou společnosti, nikoliv jednotlivců. Mafie si své platící ovečky v tomto směru chrání mnohem lépe.

0 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 14,06
  • Průměrná čtenost 1774x
Ing. Josef Zbořil, Ph.D. (1979, Prostějov) je moravský technický manažer v železničním průmyslu, bývalý olomoucký krajský předseda a lídr Strany svobodných občanů (2012-2015), překladatel a autor americko-izraelského Gatestone Institute (2015-2022), zakladatel občanského hnutí ESG participace KYBER-OBČANÉ a představitel kybernetického občanského humanismu. Popularizuje odkaz osvětových uměleckých snah z přelomu 19. a 20. století českého loutkářství s heslem "Vychovávej loutkou, ne loutky".