Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

1. Všimněte si, že mám články o ministerstvu v kategorii zábavné a mystifikační - http://zboril.blog.idnes.cz/r/57056/Zabavne-a-mystifikacni.html ...v dubnu plánuji ještě cca 10-15 článků v obdobném Cimrmanovském nebo Woody Allanovském pojetí. Absurditou do krajnosti poukázat na nesmyslnosti. Já myslím, že je to pěkný a kvalitní aprílový projekt, který má potenciál růstu přejít do jiné fáze, u které ani již být nemusím.

2. Nejen mě většina činností ministerstev/úřadů přijde jalová...práce pro práci...nebo energeticky tzv. exergie...často i házení klacků pod nohy lidem co jsou zodpovědní za produktivitu a růst, i když mají z mé zkušenosti úředníci dobrou vůli.

3. Určitě by tento projekt uchopit šel, že se z něj udělá veřejně prospěšná společnost, která si vydupe určité dotace z těch kterých dotačních titulů a možná by zněl smysluplněji než většina současných, ale to by bylo stále okrádání daňového poplatníka nevyžádanou službou.

4. Vtip tohoto ministerstva je, že texty netvoří. Pouze zneguje současné texty - především zatím z ministerstva životního prostředí. Pokud vám připadají populistické... :-) ... tak jde pouze prakticky o záměnu "zelený/životní" za "svobodný". Celkem to obnažuje toto myšlení.

5. Nevhodné? Byl bych pro, aby se stejně jako v některých zemích na západě ministrům začalo říkat sekretáři a pracovali v zájmu občana a svěřených financí - a klidně zadarmo. Uvedené ministerstvo ale není vázáno na ČR - uvádím vždy jen republika. Také mě zajímá zpětná vazba a lidé už reagují :-)

0 0
možnosti

J45a26n 24H41a67n73á39k

3. 4. 2014 0:41

1. Kategorie jsem si bohužel nevšiml, přiznávám, ale do jisté míry jsem doufal, že je to nějaká recese, která Vás má zviditelnit před volbami. Ale v podstatě to ani není důležité, protože tím stejně chcete navázat seriózní diskuzi. Samotnou "marketingovou" podstatu či kvalitu projektu hodnotit nebudu.

2. To je samozřejmě krásná a jistě populární informace, ale chtělo by to seznam, důvod, náhradu při zrušení (je-li nutná). Samozřejmě znám seznam úřadů, které mají Svobodní na jakémsi "black listě", ale chtělo by to tu diskuzi posunout. Ne to nechat jen na počtu nových nezaměstnaných a ušetřených penězích, které mohou ti nový nezaměstnanci pohltit na dávkách.

3. Pokud se domníváte, že občanské iniciativy vznikají kvůli europrachům, tak to není zrovna liberální a nebojím se říct, inteligentní postoj. Jistě je mnoho iniciativ, které "sajou", ale mnoho z nich vykazuje velmi zajímavé výsledky a do značné míry lidem pomáhá. Navíc já "nesaju" ani nežádám stát, přesto to dělám a platím ze svého.

4. To je sice zajímavé, ale možná by bylo dobré tedy odkázat na "originální text", zejména ve chvíli, kdy si v budoucnu z jednotlivých ministerstev vyberete větičku, kterou posléze, jak tvrdíte, znegujete.

5. Tak či tak, chcete být politik, na recesi samozřejmě máte právo, nicméně měla by být aspoň konstruktivní a jasná, což doufám bude. Na politickou satiru či recesi úřadů tu máme umělce, kteří rovněž sajou a který snad nehodláte "zrušit".

Každopádně díky za reakci!

0 0
možnosti

J98a53n 60H64a42n22á20k

2. 4. 2014 22:55

No pane Zbořile, působivé.

1. Nepřipadá Vám značně nevhodné zřídit nějaké virtuální "ministerstvo", které zcela jasně evokuje státní instituci a dochází tak ke značnému zneužití státního pojmosloví? Vím, že značně manipulujete s pojmem "svoboda", kterému se snažíte "přirazit" vlastní definici, ale tohle je opravdu působivá manipulace.

2. Nepřipadá Vám nevhodné jakési "zřízení ministerstva" a jakési "jmenování" ministra, kdežto celý tento proces je naprosto nejasný? Spíš to vypadá, že jste se "ustanovil" na ministra a to je celé personální obsazení. K tomu udělal poněkud "levné" stránky, byť grafika je OK a sídlo z neznámého důvodu někdo "prdnul" do severní Ameriky. Je sice hezké, že všichni (pouze Vy dle stránek, jiné jméno nebylo nalezeno, ani kdo vedl údajný rozhovor s Vámi, který vyšel Vaším jménem ) pracují na tomto "zadarmo", ale nebylo by férovější založit o.s. či nějakou neziskovku nebo nematoucí webový projekt? Ale chápu, u Svobodných jsou "nevládky" velmi nepopulární a jak již bylo řečeno, uzurpace všeobecných pojmů je evidentně know-how Svobodných.

3. Můžete tedy konkrétně napsat co a jak budete řešit? To, co jste sem do blogu překopíroval z těch stránek, je přeplněné univerzálními floskulemi, nejasnými a neohraničenými definicemi a do značné míry to je spíš zvláštní pokus a neuvěřitelný populismus.

Díky za případné reakce. JH

0 0
možnosti

Lázně, chtělo by to lázně...

0 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 14,06
  • Průměrná čtenost 1774x
Ing. Josef Zbořil, Ph.D. (1979, Prostějov) je moravský technický manažer v železničním průmyslu, bývalý olomoucký krajský předseda a lídr Strany svobodných občanů (2012-2015), překladatel a autor americko-izraelského Gatestone Institute (2015-2022), zakladatel občanského hnutí ESG participace KYBER-OBČANÉ a představitel kybernetického občanského humanismu. Popularizuje odkaz osvětových uměleckých snah z přelomu 19. a 20. století českého loutkářství s heslem "Vychovávej loutkou, ne loutky".