Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jdeme takhle se svým psy po louce, kterou bez problémů chodíváme již čtyřicet let. Najednou se k nám  přiřítí člověk, kterého znám jako jinak pohodového kliďasa, a začne mi sprostě nadávat, cože děláme na jeho pozemku. Opáčím, že o tom nic nevím a ať si ho tedy oplotí, když je jeho. Dodnes plot není, akorát nedaleko začal stavět barák. Prostě mu asi z opojení "to je jen moje" jednoduše hráblo a udělal si zbytečně nepřátele.

0 6
možnosti
JB

Jistě není slušné, že vám dotyčný pán sprostě nadával. Ale vcelku ho chápu, my něco podobného zažíváme každý rok.Louku sekáme na seno, všichni kolem vědí,že jde o soukromý pozemek, ale často si někdo cizí splete louku tu s parkovištěm, a tu - skutečně - s cvičištěm psů, jo, už jsme tu měli málem i technaře... A oplocení? Jak by asi te příroda vypadala, všude samý plot. Ono v dnešní době je totiž skoro každý pozemek něčí. A je jen věcí majitele, jestli dovolí volný pohyb po svém pozemku.Nějaká cedule - soukromý pozemek - vydrží tak týden, maximálně, jednou někdo ukradl i dráty z malinkého plůtku, kterým jsme chtěli naznačit motorkářům, že tudy ne. My jsme na seně z této louky závislí, je to krmění pro naše kozy. Takže nejde jen o opojeni, to je moje, někdy prostě člověk kvůli lidské bezohlednosti vypění. Já jsem musela takhle skákat motorkářům do cesty, před kola, a vysvětlit, že tato louka jimjako závodiště skutečně sloužit nebude.

8 0
možnosti
AJŘ

A zkuste si představit, že vlastníte pozemek, který nesmíte oplotit a derou se vám tam nepřizpůsobivé skupinky, řádící a dělající binec. Zatím sázíme jedovaté byliny a keře.

1 0
možnosti
Foto

Předpisy mám nastudovány, když mi napíšete detaily, tak poradím co by šlo dělat - zboril.josef@email.cz

1 0
možnosti
Foto

Nic nového. Nerespektování soukromého vlastnictví je typickým rysem všech socialistů

10 1
možnosti
PP

Nemohu se zbavit dojmu, že tam ti strážníci byli na udání... pokud jste jen čtvrtinovým vlastníkem "prostranství, pak je možné, že ten binec vadil někomu ze spoluvlastníků a vy tu naivně nadáváte na městskáče.  

Ti ale mohou vytýkat majitelům pozemků i binec za oploceným dvorkem, když už přesahuje rozumné meze, zase až takovej pán na svém holt u nás nejste.

PS: až se vám tam budou pravidelně pohybovat nějaká pochybná individua, např. feťáci, ještě budete nostalgicky vzpomínat na občasné objížďky strážníků ...

1 1
možnosti
Foto

Součástí rozhodnutí přestupkové komise bylo, že by nešlo o přestupek řešící narušení vzhledu obce nepořádkem na soukromém pozemku.

Městská policie konala a toto je důsledek. Kdyby byl ale řadový strážník schopen dohlednou a orientovat se v horách textů předpisů, tak dělá jiné povolání - co ze zákona má znát znal a že špatně interpretoval bylo, že nebyl proškolen a že se většina věcí řeší domluvou a nejde ke komisi aby se chybný předpoklad vyvrátil - začíná se pak uplatňovat "lidová tvořivost" místo práva. Pak se utvrdí ve svém postoji. Většina lidí má před ozbrojenou autoritou respekt a právní stav ČR je nepořádek, tak už se ani nediví a uhnou a zanadávají si společně na politiky, poslance a právníky - ano oprávněně, ale v tomto případě chybně.

Co se týče hlídek strážníků, tak věci se u nás přes noc ze zahrad ztrácí i nám konkrétně. Pachatel nedopaden i když jej natočila jedna ze dvou kamer v KnH!!No a strážníky pak potkám na obchůzce v sobotu v 9 ráno ozbrojené jako kdyby jsme sousedním Bílovicím vyhlásili válku a řeší že dělám nepořádek na veřejném prostranství v situaci, kdy jsme na soukromém pozemku nepořádek po X týdnech práce ze 70% zredukovali. Do té doby jezdil okolo a neřešil.

Já nemám nic proti udání, pokud se někomu něco nelíbí, tak ať se ozve a brání si svoje práva. Dřívější režim pohled na "udání" pokřivil. Ale udání nebylo - byla to iniciativní aktivita mladšího strážníka s dobrou vůlí, který je tím už po městě známý. 

Řešili jsme to poté i s velitelem na stanici i s místostarostou + na zastupitelstvu. Podklady pro pochopení situace jsem zaslal předem - bez zájmu a s postojem, že ta věta ze zákona o obcích zní takto a místostarosta má pravdu. 3/14 se orientovali zbytek projevy alibismu nebo povýšenosti - mě se to prostě nelíbí.

2 0
možnosti
Foto

Lidé to chápou, že to je soukromé a nechodí sem. Já sousedovi taky neparkuji pod venkovní stříškou na auto :-). Kromě příbuzných nebo lidí ve vazbě na spolumajitele na pozemek nikdo cizí nechodí a od té události ani už strážníci, kteří to občas za bytovkami projeli.

3 0
možnosti
Foto

Co skusit označit ten pozemek jako soukromý nějakou cedulí;-)

1 0
možnosti
ZS

Z vlastní zkušenosti mohu říct, že cedule je k ničemu. Máme pozemek označený cedulí "soukromý pozemek" a běžně nám na něm lidi parkují. Když zrovna někdo přijede a jsem venku, ptám se ho, kterému z těch dvou slov nerozumí - zda tomu "soukromý" nebo tomu "pozemek". Jsou to návštěvníci nedaleké dobré restaurace, přijíždějí v luxusních vozech, ale v ten okamžik nasadí výraz negramota všichni. ;-D

4 0
možnosti

Věrohodnost Vašeho zajímavého příběhu kazí fakt, že jste politik a děláte si tady agitku.

0 1
možnosti
Foto

Všechno co politik dělá je vlastně agitace a je to dvojsečné. Je na základě toho (ne)zvolen. Ale tento článek je v sekci osobní a měl by být tak chápán.

2 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 14,06
  • Průměrná čtenost 1774x
Ing. Josef Zbořil, Ph.D. (1979, Prostějov) je moravský technický manažer v železničním průmyslu, bývalý olomoucký krajský předseda a lídr Strany svobodných občanů (2012-2015), překladatel a autor americko-izraelského Gatestone Institute (2015-2022), zakladatel občanského hnutí ESG participace KYBER-OBČANÉ a představitel kybernetického občanského humanismu. Popularizuje odkaz osvětových uměleckých snah z přelomu 19. a 20. století českého loutkářství s heslem "Vychovávej loutkou, ne loutky".