Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Když se tenkrát odehrál tento incident a slyšel jsem jak ti "rozumní" pánové (jako například zde v této debatě) pronášejí tyto chytrosti... mimo to, můj děda také... říkal jsem, že už se vracíme nazpět do socializmu, tam se děli podobné příběhy. Co jsem ale zdůrazňoval je, že mají pocit že jich se to netýká. Oni jsou něco víc, jsou jiní. Ale za chvíli přijde doba, kdy přesně stejně budou policisté mlátit do nich, nebo jejich dětí, aniž by něco udělali. Pak jim třeba dojde, že si to způsobili do značné míry tím, že dokáží nečině přihlížet a ještě to podporovat, nic jiného si pak nezaslouží.

A ono ejhle, zase tak dlouho to netrvalo, vzpomeňme si na policejní zásah v Českých Budějovicích... a nejen tam. Najednou do těch tátů od rodin, starých lidí - prostě normálních slušných občanů řežou přesně stejně. To bylo překvapení....

a pro doplnění pánové, to místo, na kterém se tato akce konala, byl soukromý pozemek a od majitele, měli svolení - takže žádná partyzánština to v žádném případě nebyla.

hezký den.....

0 0
možnosti

..myslím že se nám tady pokoušíte poněkud vyhnojit mozek....udělal jsem v životě pár psích kusů....ale takovouhle kombinaci bych tedy dokupy nedal...

...neschvaluji zásah pro ti účastníkům jako celek...ale v případě tomto si myslím že vaše kámoška i její inteligentní spoluúčastníci v autě...dostali přes kušnu po právu....pokud tedy vůbec něco takového bylo....jestli se(třeba) nepobili v rauši mezi sebou...a pak to raději zkusili hodit na policajty....aby neztratili tvář....

3 0
možnosti
Foto

To asi soudíte podle svého okolí. Příslušníci policie se řídí zákonem. Větší důvěru jim společnost nedala a za toto by měli jejich řady opustit, pokud v nich ještě jsou a občané cílit tlak, aby se to již neopakovalo.

0 1
možnosti

Víte, jsou jedinci, i v dospělém věku, kteří konají někdy tak, že na ně platí staré dobré přísloví: "škoda každé rány, která padne vedle".

Ne, není mi Vaší kamarádky líto. Líto nám všem může přijít jen těch finančních nákladů na studia této osoby, která evidentně nemá na to, aby studovala VŠ. Důvody tady v diskuzi někteří již napověděli.

1 0
možnosti

Souhlasím s tím, že takovou pitomost jako CzechTek bychom neměli opakovat.

3 1
možnosti

D74a77v22i41d 89A60d98l90e78r

28. 7. 2014 19:42

Pěkná pohádka. Smutné ale je především to, že ani po devíti letech stále někteří jedinci nemají jasno v tom, že pokud jsou policií několikrát vyzváni k tomu, aby opustili cizí pozemek, nemůžou se divit, že dostanou zcela po právu nabančíno...

4 3
možnosti
Foto

Tady jde přece o to, že: 1) když používali plyn a vytlačovali, tak tam bylo úzké místo a rychlost jejich postupu nebyla úměrná možnosti ústupu davu (strategická chyba a zřejmě i systémová). 2) zmlácení posádky vozidla, navíc mimo konání CzechTeku, neoznačenými gaunery v policejních uniformách (selhání jednotlivců i jejich velení - to nebyl jediný případ)...na výkon bezpečnostních složek České republiky mám jiné nároky - tohle je ostuda na vyhazov + finanční a morální sankce vůči daným lidem, kteří vykonávali/vykonávají práci "policisty České republiky".

1 4
možnosti

P83e30t67r 10J80í66l60e42k

28. 7. 2014 19:28

No, asi zážitek to byl hrůzný, ale chybu udělali pořadatelé. Předně si měli vše domluvit s okolními úřady, a s vlastníky okolních pozemků. Zajjistit pořádnou pořadatelskou službu. Což se tehdy nestalo. Paroubek (Kterého nemám rád) dopředu nabízel vojenský nevyužitý prostor, ale "pořadatelé" to nevzali v potaz a spáchali partyzánštinu. Že policie páchala prasárny, je také pravda, ale dalo se tomu předejít.

1 0
možnosti

Jakmile se tam zjevili policisté, měli pořadatelé okamžitě akci ukončit v zájmu bezpečnosti účástníků a vyzvat k rozchodu. Policii se odpor neklade. Dává se stížnost na ministerstvo vnitra atd.

3 3
možnosti

Pisatel tohoto článku volá po sebereflexi policie, ale kde je nějaká sebereflexe účastníků CzechTeku?

Způsob, jakým ta "kamarádka" popisuje celou událost, je navíc značně nevěrohodný. Například píše: "Ridic pil pred jizdou alkohol, ale policajtum to bylo naprosto jedno." Jenže ono to vypadá, že úplně jedno to bylo jí a ne policajtům. Proč by jinak lezla do auta, které řídí opilý řidič? Jsem toho názoru, že řidič, který jede opilý po dálnici, veze dalších pět osob a ještě provokuje policisty zatroubením a předjížděním - to je normální vrahoun, pro kterého je rána obuškem málo. Takoví lidé si neváží ani svého života, natož cizího. Takový člověk a všichni ostatní, kteří s ním drží jednu partu, nemohou prostě předložit věrohodné svědectví, zvláště když ta holka hovoří o tom jak byla nejprve několikanásobně paralyzována slzným plynem a jak potom šla a běžela celých patnáct minut k autu, kde se všichni sešli. A to vše v situaci, o které píše, že "nevidela nic".

Je to jen trapný dopis, jehož podstatou je sdělení, že opilý řidič a jeho pět dalších spolujezdců byli "plni emoci a nenavisti k policajtum". A to je klíč k pochopení celého textu.

10 2
možnosti

D57a84v53i50d 37K56r94á67l

28. 7. 2014 18:21

inženýr PhD a napíše doktoranty ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

Díky za upozornění.

0 0
možnosti

Tak tento dopis neobsahuje vůbec pravdivý popis událostí, které se odehrály na CzechTeku.

Není náhodou, že není podepsaný celým jménem.

3 1
možnosti
Foto

Protože psala známým...v dnešní době by to nebyl email, ale statut s fotkami na FB

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS