Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Zde je citace ze 4.dílu 10ti-dílného seriálu "Americké století očima Olivera Stonea", který uvádí ČT2 každou neděli v noci a jednotlivé díly je pak možné ještě nějakou dobu shlédnout i na internetu ČT. Tento 4.díl má název "Počátky Studené války".:

"Marshallův plán vyhovoval i CIA, která využívala velkých sum peněz z Marshallovypomoci pro tajné operace. V létě 1948 po komunistickém puči v Československuschválil Truman dramatický nárůst počtu tajných operací po celém světě, včetněpartizánských akcí v Sovětském Svazu a ve východní Evropě. Jeden z projektůměl v vést ke vzniku guerillové armády na Ukrajině pod krycím názvem Slavík(Nightingale). Jejími původními tvůrci byli v roce 1941 nacisté a skládalase z ukrajinských ultranacionalistů. Tyto skupiny nyní začaly rozsévatzkázu v hladem sužovaném regionu, kde byla sovětská moc slabá. Zavraždilipřitom tisíce místních Poláků, Židů a lidí, kteří podporovali moskevský režim.Od roku 1949 po dobu dalších 5 let pak CIA do regionu opakovaně shazovala napadácích další a další ukrajinské agenty. Pro Sověty to bylo totéž jako by Rusovédo hraničních oblastí Mexika a Kanady shazovali místní partyzány. Bylo jim z tohojasné, čeho všeho jsou Spojené státy schopny, aby je připravili o jejichvlastní hraniční prostor a sféru vlivu."

Vypadá to, jako by současné dění na Ukrajině bylo hrůzné deja vu....

5 0
možnosti

5. 8. 2014 22:48

Uzitecny idiot, Lenin by z vas mel radost.

1 5
možnosti
JC

Z Vás mají nepochybně jiní ... radost. :-)

1 0
možnosti
JK

Budem parafrázovať poučky o šéfovi - namiesto šéfa použijem USA. Ale v podstate je to jedno. Väčšina štátov na svete si bez povolenia USA nedovolí ani prdnúť.

1. USA majú vždy pravdu.

2. Pokiaľ sa príde na to, že USA v niečom pravdu nemajú, platí bod č. 1.

;-D

4 0
možnosti
Foto

Svobodní a komunisti. Vrána k vráně sedá, rovnýho si hledá. 

Jste mi k smíchu autore.

Znal jsem za komunistů plno inteligentních mladých lidí kteří inklinovali ke komunismu, chyběl jim charakter. Hledaly lehkou obživu. Inteligentní alespoň podle titulu jste. Co hledáte vy?

2 1
možnosti
JV

J79i68ř48í 66V37a70c34a

5. 8. 2014 18:41

Již delší dobu mám dojem, že došlo k posunu obsahu demokracie.

demokratické=protiruské

1 0
možnosti
RM

Demokracie byla, je a bude, podle dosud zavedených podmínek a měřítek, vždy pouze jiným uzurpátorským režimem. Prostě se nám začíná rozsvěcovat.

0 1
možnosti
MK

M90i38l58a46n 72K71e24s37l

5. 8. 2014 18:00

Co opravňuje člověka ryzího charakteru,Obamu někoho trestat?Neštítil se odposlouchávat telefon "krígskolegině" proti Putinovi Merklové.Nevím zda z chorobné žárlivosti nebo se řídil komunistickým-důvěřuj,ale prověřuj.O povolení používat v Americe při výsleších právo útrpné prohlásil,že to byla chyba.My jsme gestapáky,kteří vedli výslechy stejným způsobem, prohlásili za zločince a oni byli jen lidé chybující.Jako fotbalovým žáčkům nám trenér amatér radil:když nevíš co s balonem tak vystřel.Něčím podobným se řídí američtí presidenti : když nevíš kudy kam začni válčit.Bush takto řešil situaci po pádu dvojčat.Trestal Irák napřed za spolupráci s Al Kaidou, potom za držení jaderných zbraní.Ani jedno nebylo pravdou.Padli desetitisíce lidí zbytečně.Bush si zachoval tvář neohroženého bojovníka.V současné době je v úzkých Obama.Chtěl spoluobčanům předložit Ukrajinu i Krymem.A ono se to zvrtlo.To naštve.Navíc ten zatracený Putin nechce ani válčit.Tak se všichni aspoň potrestáme sankcemi.

7 1
možnosti
RM

Jsem v šoku. Napsáno velmi dobře.

1 0
možnosti
Foto

I v Americe jsou rozumní lidé. Karma

3 0
možnosti
LN

..tady je zasejc utlučených černochů....:-P

5 1
možnosti
RM

To není férové. Osobně mne to už začíná krkat. Několik lidí tady všude po všech diskuzích vykřikuje, že Putin je novodobý Hitler. Důkaz? Jeden ospalý blábolící Schwarzenberg najatý trilaterální komisí a kdoví v jakých organizacích NWO sedící.

Důkazy pro snahu obsadit Ukrajinu Ruskem neexistují žádné. Rusko Ukrajinu prostě nechce. Možná to mělo udělat dříve, ale nechtělo jí ani dříve. Rusko potřebuje nárazníkový konfliktní pás na západě. Od severu až na jih. To je tal logické a jednoduché, že to nedomyslí jenom někteří fanatičtí komentátoři.

Další věc: ruská expanze. Absolutně nelogické, primitivní, bez jakýchkoliv racionálních argumentů. Ti, co vládnou, chtějí a potřebují obchodovat. A rusové jsou tvrdí a skvělí obchodníci. Baví je to. Mají mafiány jako všichni na světě a mají racionální a produktivní vrstvu obyvatel.

Putin jako diktátor. Největší blbost, jakou jsem kdy slyšel. To, že to prohlašuje senilní KS, to beru. Ale to, že to může přijmout zdravý inteligentní Čech, to neberu.

Kdyby Čechy měly tak rozumného a mocného člověka, nebyl by tady tak ukrutný bordel. Může to v té antiputinovské hysterií postihnutého Česka znít jako výrok sebevraha, ale říkám s plnou zodpovědností. Většina lidí nad sebou potřebuje pevnou ruku a jsou to ti nejméně schopni. Rusové jsou díky Putinovi mnohem dál než my. Jejich oligarchie své stádo vede, jelikož to stádo to potřebuje.

Nás vedou mekotáci neschopni se ani vymáčknout (KS), večně ožralí humoristi jako MK nebo ambiciózní ale totálně neschopní lidé jako BS nebo JP, JŠ nebo PN nebo jakýkoliv podobný hlupák. Za celou srandou kolem Ukrajiny není nic jiného než snaha se dostat na kobylku Rusku. Není to žádný rovnocenný pohled, je to snaha Rusko ovládnout a rozložit. Přesně tak, jak se o to po celá staletí pokoušejí všichni, komu vadí, že se nemohou dostat k přírodním zdrojům na tak velkém území. Přesně jak říkala MA: to není možné, aby to patřilo jenom jim. Ale je. A nechápou to jenom nechápaví.

13 1
možnosti
PH

Tady se to mydlí hlava, nehlava o to vlastně jde. Jsme zadlužený, jsme, víme, jak z toho ven nevíme. Tak co se všichni divíme. Jak čtu servry od západu k východu, tak mám dojem, že normální lidé toho začínají mít už dost.

4 0
možnosti
ZK

Z64d51e34n61a 36K55o13č41í

5. 8. 2014 15:51

Oni toho začínají mít dost i samotní Ukrajinci a nejraději by poslali Porošenka s Jaceňukem od toho válu taky. !!

8 4
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 14,06
  • Průměrná čtenost 1774x
Ing. Josef Zbořil, Ph.D. (1979, Prostějov) je moravský technický manažer v železničním průmyslu, bývalý olomoucký krajský předseda a lídr Strany svobodných občanů (2012-2015), překladatel a autor americko-izraelského Gatestone Institute (2015-2022), zakladatel občanského hnutí ESG participace KYBER-OBČANÉ a představitel kybernetického občanského humanismu. Popularizuje odkaz osvětových uměleckých snah z přelomu 19. a 20. století českého loutkářství s heslem "Vychovávej loutkou, ne loutky".