Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hlavně pozor na dezoláty. Kdyby někdo nevěděl kdo to je:

Dezolát je další vývojové stádium revanšisty, buržoazního reakcionáře, zaprodance amerického imperialismu, kontrarevolucionáře, ztroskotance, podvratné inteligence, rasisty, xenofoba, nevzdělaného burana, proruského švába a mírového štváče, chcimíra. Vyznačuje se čtenářskou gramotností, kritickým myšlením a resistencí na státní propagandu.

Jak výstižně uvedla jedna paní.

5 0
možnosti
Foto

LISTINA ZÁKLADNÍCH PRÁV A SVOBOD Čl. 17 odst . 4. Svobodu projevu a právo vyhledávat a šířit informace lze omezit zákonem, jde-li o opatření v demokratické společnosti nezbytná pro ochranu práv a svobod druhých, bezpečnost státu, veřejnou bezpečnost, ochranu veřejného zdraví a mravnosti.

0 0
možnosti
Foto

Na jarní vypnutí webů byl zákon? Vláda jej způsobila nebo jen podněcovala? Zvůle a ne jediná této "vlády".

viz „Fialova strana mírné cenzury za mezemi zákona“ v „3. době nesvobody“

Zdroj: https://zboril.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=795719

5 0
možnosti

No, s tím nekorigováním sebeodpudivějších myšlenek je třeba zacházet dost opatrně. Proč? Chcete opět něco jako nacismus nebo komunismus? Já ne. Ani zelenou totalitu. Proto je třeba stíhat šiřitele lží a podvodů, jenže k tomu je nutné mít nějakou oporu v zákonu. A že ji lze zneužít? Jistě. Takže musíme zvážit, které z těch dvou uvedených nebezpečí je horší. Je to situace, která nemá žádné dobré řešení. Jen špatné a ještě horší.

3 3
možnosti
Foto

Ten nástroj demokracie má - je to svoboda slova.

Svoboda slova, právo na informace a nepřípustnost cenzury jsou nástrojem demokracie a filtrem na pravdu, která se těží diskusí na volném trhu myšlenek. Fialova vláda koná a komunikuje ve smyslu, že nás tohoto nástroje chce zbavit.

Zdroj: https://zboril.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=798123

7 0
možnosti

On ten Fialův citovaný názor vypadá, jakože Fiala mluví jako občan, jako jednotlivec, jakože každý jednotlivec, který vysloví veřejně svůj názor, tak tím koriguje veřejný názorový prostor. Fiala si dává pozor na to, co říká. On neříká, že vláda bude zákonem zasahovat do svobody projevu. On jenom říká, že cokoli se řekne, tak už to nějak mění svět. Nezní mi to tak hrozivě, jako když promluví Igor Stříž. Ale vím, že mnohým to hrozivě zní.

0 2
možnosti
Foto

Fiala mluvil jako premiér co chce institucionalizovat "korigování veřejné debaty" viz dosavadní kroky jeho vlády:

Premiéři osmi zemí včetně Česka vyzývají sociální sítě k boji s dezinformacemi (29.3.2023) https://denikn.cz/minuta/1113441/

Fiala: Stát by mohl mít nástroj pro zákonný boj s dezinformacemi, umožnil by vypnutí webů (13.2.2023) https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/cesko-petr-fiala-dezinformace-zakon_2302131716_bko

Aneb jako v pohádce s Čerty nejsou žerty ... A o tom, co je dezinformace, rozhodujeme my... no ty rozhodně ne OBČANE :-)

3 0
možnosti
Foto

Tak to je drsný.:-)

Fakt je, že Fiala dokáže se dokáže rozporovat i v jednom souvětí.

7 5
možnosti

A zase R^ I když u tohohle očekávám řev...:-)

2 0
možnosti

Ne sem zdejší právem zvaný zdejší "uliční výbor" nedorazí. Textu by ani neporozuměl. Ke skandování "pravd" jim stačí primitivizmus Černochové.

8 5
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 14,06
  • Průměrná čtenost 1774x
Ing. Josef Zbořil, Ph.D. (1979, Prostějov) je moravský technický manažer v železničním průmyslu, bývalý olomoucký krajský předseda a lídr Strany svobodných občanů (2012-2015), překladatel a autor americko-izraelského Gatestone Institute (2015-2022), zakladatel občanského hnutí ESG participace KYBER-OBČANÉ a představitel kybernetického občanského humanismu. Popularizuje odkaz osvětových uměleckých snah z přelomu 19. a 20. století českého loutkářství s heslem "Vychovávej loutkou, ne loutky".