Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlas, pokud jsou v 16. letech vyspělí na volební právo, jsou jistě vyspělí i na povinnosti vůči státu. Já si to sice nemyslím, ale pokud k tomuto kroku vláda přistoupí, nemělo by se oddělovat jedno od druhého. Ovšem snížení trestní odpovědnosti na aspoň 13 let by byl v současné době správný krok, ochrana těchto zlodějíčků a výtržníků kteří až moc dobře vědí co dělají není na místě. 10 let mi připadá málo, to jsou ještě opravdu děti za které by měli nést odpovědnost rodiče.

0 0
možnosti

Trestní odpovědnost dětí bych určitě snížil. Jinak si ale myslím, že hranice plnoletosti 18 let koresponduje jak s volebním právem, tak i s plnou trestní odpovědností.

0 0
možnosti
Foto

Některým čtenářům by prospělo, kdyby u vašich textů byly vysvětlivky, zbytečně je matete.

0 0
možnosti
Foto

Loutkové hry pro děti píšu s ohledem na věk diváků :-) Blog také píšu s ohledem na věk čtenářů :-)

0 0
možnosti

mladez je dnes v 16. vyspela?

Spadl jste z Marsu?

0 0
možnosti

A zákaz zveřejňovat texty tiťákům. Rv

0 2
možnosti

Naprosto u nás nereálné. Výkřiky do tmy.

0 1
možnosti

Jaké výkřiky do tmy? O volbách od šestnácti let se zmiňují zejména vládní strany, i zde na blogu jsou mnozí kteří se zaštiťují vyspělostí dnešní mládeže. Tak proč ne? Ovšem se vším co k tomu patří.

9 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 14,06
  • Průměrná čtenost 1774x
Ing. Josef Zbořil, Ph.D. (1979, Prostějov) je moravský technický manažer v železničním průmyslu, bývalý olomoucký krajský předseda a lídr Strany svobodných občanů (2012-2015), překladatel a autor americko-izraelského Gatestone Institute (2015-2022), zakladatel občanského hnutí ESG participace KYBER-OBČANÉ a představitel kybernetického občanského humanismu. Popularizuje odkaz osvětových uměleckých snah z přelomu 19. a 20. století českého loutkářství s heslem "Vychovávej loutkou, ne loutky".