Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Co je na minulosti Pavla špatného. V roce 1979 končí Vojenské gymnázium v Opavě , v roce 1983 končí Vysokou vojenskou školu pozemního vojska, obor průzkum, ve Vyškově. Od roku 1983 do roku 1988 slouží u parašutistů v Prostějově - výkumná rota. V roce 1988 nastupuje na tří letý kurz vojenského zpravodajství – postgraduální studium, obor velitelsko-štábní zpravodajský, který ukončí v roce 1991 a doplňuje si je v roce 1992 v USA. Ve straně byl 4 roky, Babiš 9 let a 7 let agentem StB. To na je stejné úrovni jako agent gestapa. Pavel za statečnost a odvahu obdržel několik vyznamenání od našeho, státu, dále od USA, Belgie Bulharska, Francie. Byl náčelníkem generálního štábu naší armády, což je nejvyšší funkce v naší armádě. Po dobu tří let byl v NATO. Jeho jméno je v NATO pojem . Zatím Babiš v tu dobu hrabal majetek. Díky penězům pocházející od podezřelých firem ovládal Agrofert. Podvody a uplácením získával další majetek. Generál Pavel v minulosti úspěšně prošel nejpřísnějšími bezpečnostními prověrkami, jak na stupeň PŘÍSNĚ TAJNÉ, tak i NATO COSMIC TOP SECRET ATOMAL. To je nejvyšší bezpečnostní prověrka, kterou občan členského státu Aliance může získat. Tajné služby USA i Velké Británie si důvěryhodností generála Pavla musely být natolik jisté, aby s ním sdílely své plány na použití jaderných zbraní. Jeho čisté lustrační osvědčení potvrzuje, že Petr Pavel nikdy nebyl spolupracovníkem vojenské kontrarozvědky ani jiné složky StB.

5 4
možnosti
MR

Všechno. Předseda ZO KSČ. Guma. Bolševik. Zřejmě STBák.

5 5
možnosti
Foto

No jo no, máme to podobně, u mě s tím, že komunisty, ať už současné nebo minulé nevolím. Tento limit mě taky vyřadil druhého kola voleb. Co se dá dělát, je prostě zřejmé, že jsme komančema prolezlí až až.

4 0
možnosti
Foto

Komunisté bez podpory občanů ČR se u moci neudrželi. Dnes jsou z nich stateční komunistobijci.

3 1
možnosti
JV

Pán prezident Petr Pavel je vizitka Česka ve světě a to dělá na 1+. To je úloha prezidenta. To minulé byla jen ubohost a ostuda.

15 8
možnosti
LH

Souhlas s první větou...pan prezident Pavel je vizitkou Ceska...😋

5 3
možnosti
Foto

Dobrý den, popravdě se domnívám, že si málokdo v roce 90 dovedl představit reálie dneška. Z volby Petra Pavla jsem nadšený nebyl, nicméně zatím mě většinou příjemně překvapuje. Jako zradu na svých " havloidních" názorech to nevnímám.....

10 1
možnosti
Foto

Co je "havloidni"? Za mě zvnějšněná forma Havlova odkazu. Kapitalizace pozlatka bez toho jádra co jej dělala disidentem. Antisokolským heslem : vše od ratolesti, nic od kořene. Či jeho antiheslem : jsa u moci jsem si permanentně nepodezrely.

2 8
možnosti
MB

Určitě není normální. Aby se do finále, (po 34 letech), dostaly persony s rudými kořeny. Překvapivé, jak se společnost stále neumí bránit. S minulostí, prostě vyrovnání nejsme. Co hůře, ani nechceme. Viz. bezzubost Lustračního zákona .. .

Pohledy do minulosti? Určitě nutné. Výsledky nějaké jsou - Směšnost úsilí KSČm, blábolení K.Konečné. Pohled zpět ovšem ukazuje - Agent Bureš, ve svých praktikách pokračuje. Ba, libuje si. Na schůze již nemusí chodit. BMW lepší služební Volhy!Tedy ve svůj prospěch - piklí dále. Pávek prošel proměnou. Ta je mu zase vytýkána, jako důkaz věrolomnosti ...

Ve srovnání? Andrej je na tom charakterově lépe. Nezměnil se. Pouze změnil slovník a prostředky. Ba, v kolektivu je oblíben. I s náboženskou otázkou je vyrovnán! Prostě, osvědčený kád. Jeho přednosti? Nikdy nelže, večer popře co sdělil ráno. Taky je pro mírZdařilý produkt, každé ráno nový člověk ...

9 2
možnosti
OD

Logicky opět zauzlované. Takže logicky - Havla nechte spát, protože pokud si ho bere do úst člověk, který vydává kabinet poloautistického brněnského intelektuála za "protektorát EU a NATO, tak to velmi zapáchá. On nebyl reprezentantem "širokých mas" a tu mu to nedokážou dodnes odpustit.

Došli hrdinové. Ti, kdo se se slzou v oku dožili konce bolševika, umřeli ti, kdo mu vzdorovali, teď tu máme "tisíce odstínů normalizační šedi". Bývalý lampion, dnes oficír nebo bývalý práskač, dnes miliardář. Ti dva vystihují povahu své generace a reprezentují dnešní ČR 50+ daleko lépe než Havel.

Takže Pavla zvolila ta generace etablovaných snobů, kteří konečně mohou zazářit svými majetky a styky, Andrej je zase obrazem šikovného manipulátora, který jako správný feudál bojuje s dělnictvem proti buržoazii.

Cimrmanovská tragikomedie a Havlovo absurdní drama defilují naprosto vítězně.

A mladý Zbořil, který tu píše, jak komouši ublížili tatínkovi, se paktuje s rudým Andrejem, chválí kravály s Konečnou a Skálou na podiu a útočí na republiku. Járo, Václave, poraďte, jsem z toho zbořenej.

10 5
možnosti
Foto

43 lety mladík co aktivně od 1996 sleduje politiku. Jinak poprvé od vás je aspoň půlka komentáře že se s ní dá souhlasit. A zbytek opět dno.

Že koumousi ublížil tatínkovi píšete jako kdyby byli na pískovišti a zlomili si lopatičku. Tak jste se usvedcil že nemáte páru. Chytří a principiálni lidé byli dehonestovani a trpěli odborné i společenský za správný postoj, zatím co si Pavlove užívali výhod a blahobytu. Část nekomousu se také odvrati aby měli vlastně "klid" ale to byla jen dvacetiletka to zamazne omluva ve zpravodaji pro jednotky tisíc čtenářů a teď už jsme si s karieristy, komousi apod rovni a vůbec Zborile už to nevytahuj... neuvěřitelné- vy děláte co a kde?

5 10
možnosti
Foto

Chápu vaše zanícení, ale nepamatuji se, že byste ztady psal podobně plamenný blog proti Zemnovi.

9 4
možnosti
FL

Proti Zemanovi není důvod. Toho se strany vyhodili protože neschvaloval invazi 1968

8 11
možnosti
Foto

Autorova ,,premisa" má jednu chybičku. Socializmus s lidsk. tváří. Pod vedením jediné strany a vlády Od převlékání kabátů, počínaje i od tzv. ref. kom, občas ,,pomýlených", Z NICŽ NĚKTEŘÍ SE STALI TZV. CHARTISTY. Doby i režimy se měnily i mění, lidé však v jádru nikoli.

3 3
možnosti
RK

V roce 1990 vám bylo jedenáct let. Naštěstí jste kyberobčan, takže pro vás je věk pouze číslo

5 3
možnosti
Foto

Hlavně nečtěte nic odborného a jaké dopady má a bude mít AI tam byste se usmál do bezvědomí

4 9
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 14,06
  • Průměrná čtenost 1774x
Ing. Josef Zbořil, Ph.D. (1979, Prostějov) je moravský technický manažer v železničním průmyslu, bývalý olomoucký krajský předseda a lídr Strany svobodných občanů (2012-2015), překladatel a autor americko-izraelského Gatestone Institute (2015-2022), zakladatel občanského hnutí ESG participace KYBER-OBČANÉ a představitel kybernetického občanského humanismu. Popularizuje odkaz osvětových uměleckých snah z přelomu 19. a 20. století českého loutkářství s heslem "Vychovávej loutkou, ne loutky".