Citáty pro dosažení výhry od legendárního trenéra Vince Lombardiho

26. 04. 2012 16:23:00
Vincent Thomas Lombardi (1913 až 1970) byl nejen jedním z největších trenérů amerického fotbalu všech dob, ale i jedním z nejuznávanějších trenérů v celé sportovní historii. Jeho schopnost učit, motivovat a inspirovat také později překročila hranice sportu a jeho citáty, které týmu Green Bay Packers pomohly v 60. letech stát se nejvíce dominujícím týmem NFL, jsou univerzálně použitelné i v jiných oblastech lidské činnosti. Protože v roce 2012 bude nejen MS v hokeji a ME ve fotbalu, ale i olympiáda, kde čeští sportovci budou reprezentovat ČR, je vhodné si připomenout jeho 24 často citovaných výroků.

1) The harder you work, the harder it is to surrender. - Čím více pracujete, tím těžší je se vzdát.

2) Winning is not everything – but making the effort to win is.Vítězství není všechno - ale úsilí o něj je.

3) Perfection is not attainable. But if we chase perfection, we can catch excellence.Dokonalý stav není dosažitelný. Ale pokud se o něj snažíme, můžeme dosáhnout stavu vynikajícího.

4) Confidence is contagious and so is lack of confidence, and a customer will recognize both. - Důvěra je nakažlivá, stejně tak i její nedostatek a zákazník rozpozná oba případy.

5) If you’ll not settle for anything less than your best, you will be amazed at what you can accomplish in your lives. - Pokud se nespokojíte s ničím menším, než s tím nejlepším pro vás, budete se divit, čeho můžete ve svém životě dosáhnout.

6) Once you learn to quit, it becomes a habit. - Jednou se naučíte utéct od problému a stane se to vaším zvykem.

7) It’s not whether you get knocked down, it’s whether you get up.Nezáleží na tom, že jste sražen k zemi, záleží na tom, že vstanete.

8) The achievements of an organization are the results of the combined effort of each individual. – Úspěchy organizace jsou výsledkem společného úsilí každého jednotlivce.

9) People who work together will win, whether it be against complex football defenses, or the problems of modern society. – Lidé, kteří pracují společně zvítězí, ať už proti složitým fotbalovým obranám či problémům moderní společnosti.

10) Football is a great deal like life in that it teaches that work, sacrifice, perseverance, competitive drive, selflessness and respect for authority is the price that each and every one of us must pay to achieve any goal that is worthwhile.Fotbal je velmi podobný životu v tom, že učí, že práce, obětování, vytrvalost, konkurence, nezištnost a respekt k autoritě je cenou, kterou každý z nás musí zaplatit k dosažení jakéhokoli cíle, který za to stojí.

11) I would say that the quality of each man’s life is the full measure of that man’s commitment of excellence and victory – whether it be football, whether it be business, whether it be politics or government or what have you. - Řekl bych, že kvalita každého lidského života je plně měřitelná pomocí osobního závazku k dosažení dokonalosti a vítězství - ať už je to fotbal, podnikání, politika či vládnutí nebo to co děláte vy.

12) The spirit, the will to win and the will to excel - these are the things what will endure and these are the qualities that are so much more important than any of the events themselves. - Duch, vůle vyhrát a vůle vyniknout - to jsou věci, které vydrží a to jsou kvality, které jsou mnohem důležitější než kterékoli jiné faktory.

13) Winning is a habit. Watch your thoughts, they become your beliefs. Watch your beliefs, they become your words. Watch your words, they become your actions. Watch your actions, they become your habits. Watch your habits, they become your character. - Vítězit je zvyk. Hlídejte si své myšlenky, stanou se vaší vírou. Hlídejte si čemu věříte, stane se to vaší řečí a slovem. Hlídejte si svá slova, stanou se vašimi činy. Hlídejte své činy, stanou se vašimi zvyky. Hlídejte si své zvyky, stanou se vaším charakterem.

14) Some of us will do our jobs well and some will not, but we will all be judged on one thing: the result. - Někteří z nás budou dělat svoji práci dobře a někteří ne, ale všichni budeme posuzováni za jedinou věc: výsledek.

15) It is essential to understand that battles are primarily won in the hearts of men. Men respond to leadership in a most remarkable way and once you have won his heart, he will follow you anywhere. - Je důležité pochopit, že bitvy jsou primárně vyhrány v lidských srdcích. Lidé reagují na způsob vedení tím nejvýznamnějším způsobem a poté, co jste získali jejich srdce, vás budou následovat kamkoliv.

16) The object is to win fairly, by the rules – but to win. - Cílem je vyhrát poctivě, podle pravidel - ale vyhrát.

17) Leadership is based on a spiritual quality - the power to inspire, the power to inspire others to follow. - Vedení je založeno na duševní kvalitě - moci inspirovat, moci inspirovat ostatní k následování.

18) A leader must identify himself with the group, must back up the group, even at the risk of displeasing superiors. He must believe that the group wants from him a sense of approval. If this feeling prevails, production, discipline, morale will be high, and in return, you can demand the cooperation to promote the goals of the community.Lídr se musí ztotožnit se skupinou, musí ji zajistit a to i za cenu rizika znelíbení se nadřízeným. Musí věřit, že skupina od něj žádá schvalování svých aktivit. Pokud tento pocit převažuje, tak produktivita, disciplína a morálka bude vysoká a na oplátku můžete požadovat spolupráci na podporu cílů společnosti.

19) Leaders are made, they are not born. They are made by hard effort, which is the price which all of us must pay to achieve any goal that is worthwhile.Lídři se nerodí, jsou vytvořeni. Vytvořeni tvrdým úsilím, což je cena, kterou musí každý z nás zaplatit k dosažení jakéhokoli cíle, který za to stojí.

20) Once you agree upon the price you and your family must pay for success, it enables you to ignore the minor hurts, the opponent’s pressure, and the temporary failures. - Jakmile přistoupíte na cenu, kterou vy a vaše rodina musí zaplatit za úspěch, je vám umožněno ignorovat menší bolesti, soupeřův tlak a dočasná selhání.

21) You never win a game unless you beat the guy in front of you. The score on the board doesn’t mean a thing. That’s for the fans. You’ve got to win the war with the man in front of you. You’ve got to get your man. - Nikdy nezvítězíte, pokud neporazíte soupeře, který stojí proti vám. Skóre na tabuli nic neznamená. To je pro fanoušky. Musíte vyhrát souboj proti člověku, který je proti vám. Musíte porazit toho člověka.

22) I firmly believe that any man’s finest hours – his greatest fulfillment of all that he holds dear – is that moment when he has worked his heart out in good cause and lies exhausted on the field of battle – victorious. - Já pevně věřím, že nejlepším okamžikem každého člověka - jeho největším naplněním vším, co je mu drahé - je ten okamžik, kdy nechal konat své srdce dobrou věc a leží vyčerpán na bitevním poli – vítězně.

23) There’s only one way to succeed in anything, and that is to give it everything. I do, and I demand that my players do. - Existuje jen jeden způsob, jak v něčem uspět a to je dát do toho všechno. Já to tak dělám a žádám to i po svých hráčích.

24) The difference between a successful person and others is not a lack of strength, not a lack of knowledge, but rather in a lack of will. - Rozdíl mezi úspěšnou osobou a ostatními není v nedostatku síly, nedostatku znalostí, ale spíše v nedostatku vůle.

Čtěte na podobné téma:

"Atlas Shrugged" od Ayn Rand - 2. nejinspirativnější kniha v USA

Autor: Josef Zbořil | čtvrtek 26.4.2012 16:23 | karma článku: 15.35 | přečteno: 16417x

Další články blogera

Josef Zbořil

Recenze knihy Dominika Stroukala „Zvířátkování“

Ekonom Dominik Stroukal je také spoluautorem knížečky Zvířátkování z roku 1998, ve které dle abecedy skládá rýmovačky na zvířátka.

15.3.2024 v 6:00 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 74 | Diskuse

Josef Zbořil

Místo burky pro ženy chtějme zahalovací brýle VR pro muslimy "Halal Vision PBUH"

Brýle virtuální reality "Halal Vision PBUH" by mohl být název produktu nebo služby spojené s muslimskou kulturou a tradicemi, které by skutečně věřící muslimové měli nosit,aby byli věrni, jak svému svědomí, tak i toleranci Západu.

29.2.2024 v 6:00 | Karma článku: 9.58 | Přečteno: 288 | Diskuse

Josef Zbořil

Politické strany nemají možnost plné kontroly voleb - po 10 letech díra z 0,125% na 10%

Politické strany a hnutí mají ze zákona možnost kontroly řádného průběhu voleb pomocí delegování členů do volebních okrskových komisí v ČR. Již v 10/2013 jsem upozorňoval, že v zahraničí volí cca 0,125% voličů bez jejich kontroly.

15.2.2024 v 6:15 | Karma článku: 21.12 | Přečteno: 439 | Diskuse

Josef Zbořil

ESG správně vidí PŘÍRODU,SPOLEČNOST a OBČANSTVÍ jako vyčerpatelná DATA,ne jako WIFI zdarma

V lednu 2008 představil Klaus Schwab svoji vizi v eseji „Globální firemní občanství: Spolupráce s vládami a občanskou společností“, na kterou také v současné době navazují konkretizované požadavky fenoménu ESG.

31.1.2024 v 6:00 | Karma článku: 6.81 | Přečteno: 163 | Diskuse

Další články z rubriky Sport

Petr Těthal

Pavel Kousal – skrytý „poklad“, zatím jen v ELH?

Sparta letos naplňuje očekávání a její hráči taktéž. Mě asi nejvíc překvapil Pavel Kousal. A to svojí komplexností a vlivem na hru.

27.3.2024 v 14:37 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 49 | Diskuse

Petr Těthal

MS v ledním hokeji divize IIIA

V Kyrgyzstánu se konalo MS jedné z nižších divizí (divize IIIA), pojďme se na tento turnaj podívat malinko blíž.

19.3.2024 v 14:44 | Karma článku: 7.04 | Přečteno: 199 | Diskuse

Petr Mašín

Iron Dad – První nádech svobody

První kapitola mé cesty na dlouhý triatlonový závod, Iron Man. O mém bezstarostném dětství a prvním horském kole, díky kterému jsem pochopil, že v životě budu chtít dál a výš.

16.3.2024 v 15:29 | Karma článku: 10.38 | Přečteno: 136 | Diskuse

Milan Macho

Fotbalové nůžky se rozevírají

Budíček! Probuďme se ze snu, že se úroveň české fotbalové ligy nějak výrazně zvedla. Fakta z Evropské ligy: Liverpool – Sparta 11:2, AC Milán – Slavia 7:3. Smutný rezultát měření sil zástupců české ligy s anglickými a italskými.

15.3.2024 v 19:22 | Karma článku: 14.22 | Přečteno: 330 | Diskuse

Petr Těthal

Play-off, baráž, systém prolínání soutěží… Co je nejvíce fér?

V ELH započaly vyřazovací boje. A jako každý rok zároveň s nimi začala debata o tom, kolik týmů by mělo postoupit do play-off a samozřejmě se stočí i řeč na baráž. 100 lidí = 100 názorů. Tady je ten můj.

15.3.2024 v 13:35 | Karma článku: 5.13 | Přečteno: 148 | Diskuse
Počet článků 278 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1784

Ing. Josef Zbořil, Ph.D. (1979, Prostějov) je moravský technický manažer v železničním průmyslu, bývalý olomoucký krajský předseda Strany svobodných občanů, zakladatel občanského hnutí ESG participace KYBER-OBČANÉ a představitel kybernetického občanského humanismu.

Popularizuje odkaz osvětových uměleckých snah z přelomu 19. a 20. století českého loutkářství s heslem "Vychovávej loutkou, ne loutky"  na webu loutkoherna.cz.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...