Josef Zbořil

Nová hvězda kongresu USA: republikánská černoška "Mia Love"

30. 01. 2015 22:12:00
6. ledna 2015 složila přísahu nová zástupkyně čtvrtého okrsku státu Utah ve sněmovně reprezentantů kongresu USA "Mia Love", která je první černošskou republikánkou na této pozici v historii, přičemž je současně vyznáním mormonka. Mezi 435 zákonodárci této sněmovny je tak zástupkyní všech "menšin", protože aktuální složení tvoří jen 19% žen, 8% černochů a 3% mormonů. Tato 39letá vycházející hvězda republikánů a hnutí Tea Party, která je dcerou haitských imigrantů, však dosáhla tohoto vítězství díky svému autentickému americkému životnímu příběhu a neústupným prosazováním základních amerických hodnot, jakými jsou "fiskální disciplína, omezená vláda a osobní odpovědnost".

Mezi její citáty patří:

The government is not your salvation. The government is not your road to prosperity. Hard work, education will take you far beyond what any government program can ever promise. - Vláda není vaší spásou. Vláda není vaší cestou k prosperitě. Tvrdou prací a vzděláváním se se dostanete daleko za hranice toho co vám jakýkoliv vládní program dokáže kdy slíbit.

The message of the Democrats is that the Amercian dream is over. The government is all you have. Give up your dreams, and the government will save you, the government will heal you, the government will be your hope and change. - Vzkazem demokratů je, že americký sen skončil. Že vláda je vše, co máte. Vzdejte se svých snů a vláda vás zachrání, vláda vás vyléčí a že vláda bude vaší nadějí a změnou.

I wasn’t elected because of the color of my skin, I wasn’t elected because of my gender. I was elected because of the solutions that I put at the table because I promised I would run a positive issues-oriented campaign and that’s what resonated. - Nebyla jsem zvolena kvůli barvě mé kůže, nebyla jsem zvolena kvůli mému pohlaví. Byla jsem zvolena, kvůli řešením, která jsem nabídla, protože jsem slíbila, že povedu pozitivní věcnou kampaň, a to je to, co mělo odezvu.

Čtete na podobné téma:

Republikánská strana v USA a její ideologické frakce

32 republikánských kandidátů na prezidenta USA 2016

Autor: Josef Zbořil | karma: 19.02 | přečteno: 777 ×
Poslední články autora