Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

certik_bertik

28. 8. 2011 18:22
ale

i ve Švýcarsku i Švédsku je velká korupce, zvětšením počtu členů politických stran se jenom naberou další kdo by případně kradli. Ale zapomínáte na to že většinou ve volbách nekandidují členové ale nominovaní, což může být teoreticky kdokoliv, vždyť v politice nejde o nějaké ideály nebo politický program

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

28. 8. 2011 11:31
Proč systém politických stran krachuje?

Protože pro člověka je mnohem pohodlnější být "proti něčemu" než "pro něco". Potom nevládnou strany, ale majitelé médií, kteří startují očerňovací kampaně (Gross, Čunek, Bátora). Lidi ještě nedospěli k poznání, že nestačí být "proti něčemu", protože ten postoj je vlastně rezignací.

Pokud se lidé nenaučí být "pro něco", tak demokracie (ve smyslu volebníhopráva) je jen paskvilem.

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

28. 8. 2011 11:07
Domnívám se,

již delší dobu, že systém politických stran a ideologií je již dávno vyčerpán a vůbec se nedivím sestupnému trendu.

V podstatě je dosud držen při životě jen státními dotacemi stran - a to ještě jen některých - což se se spravedlností moc nerýmuje.

Pokud vůbec setrvat u demokracie, jako mechanismu, pak jednoznačně směrem k osobnostem s konkrétní odpovědností.

Pravděpodobně také s "klouzavým mandátem", tedy mechanismem permanentních voleb. Poslanec, či jiný státní činovník, který promrhá důvěru svých volitelů, prostě vypadne. Což je jen jiným mechanismem odvolatelnosti politiků.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

28. 8. 2011 10:40
Ten trend se mi líbí

Brzo budou politické strany zrušeny pro nedostatek členů a nebude tu vládnout nikdo. A konečně se dostaneme do ideálního stavu.

V ČR je vždey absolutně nejlépe když se tu nikdo ani nesnaží vládnout nebo cokoli řídit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 13,88
  • Průměrná čtenost 1774x
Ing. Josef Zbořil, Ph.D. (1979, Prostějov) je moravský technický manažer v železničním průmyslu, bývalý olomoucký krajský předseda a lídr Strany svobodných občanů (2012-2015), překladatel a autor americko-izraelského Gatestone Institute (2015-2022), zakladatel občanského hnutí ESG participace KYBER-OBČANÉ a představitel kybernetického občanského humanismu. Popularizuje odkaz osvětových uměleckých snah z přelomu 19. a 20. století českého loutkářství s heslem "Vychovávej loutkou, ne loutky".