Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
NN

akazu

28. 8. 2011 13:06
Pěkný přehled

Moc se mi tenhle pohled na politické strany líbí. Pokud jej člověk použije jen pro utřízení myšlenek a ne jako slepé vodítko je perfektní. Sice hodně zjednodušuje spoustu věcí, ale tyto si určitě schopný čtenář může dohledat.

0 0
možnosti

rezjir rezjir

28. 8. 2011 12:43
To se nerýmuje

komunisti a anarcchisti chtějí zrušit stát, tedy nelze o nich tvrdit, že chtějí maximalizovat vládní výdaje.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

28. 8. 2011 17:27
Re: To se nerýmuje

no skuteční komunisti možná... ovšem těch na téhle planetě bylo jenom pár... všichni skončili ještě neslavněji než ti státní komunisti.

V podstatě skuteční komunisti byli možná husiti co cpali vše na hromadu, nebo opravdu američtí hipízáci v komunách kde na stát kašlali. ti se demonstrativně a zcela dobrovolně ufetovali k smrti.

0 0
možnosti
FM

František Matějka

28. 8. 2011 12:33
.

R^

1 0
možnosti
B

bla23bla

28. 8. 2011 12:17
Gratuluji!!

Není nad to, když se podaří problémy plné emocí vyjádřit v číslech. A náhle je vidět, jak by se vyvíjelo hospodářství státu pod vládou té které strany. SUPEEER!! Protože o peníze, jak známo, jde až v první řadě.

Ostatně z vlastní zkušenosti bych řekl, že služby státu moc nefungují. Když mi vykradli auto, policii zajímal jen protokol, věci jsem si pak našel po příkopech. Když chci jezdit po pěkných silnicích, to snad abych si je taky postavil? Jen cena dálniční známky vzroste!!! To je ovšem směšná částka ve srovnání s tím, že na spotřební dani zaplatím cca 1,- Kč/km!!! Zahraniční politiku nebo obranu nejsem kompetentní řešit, ale že je tam korupce jako hrom, to je jasné zase z čísel - co za kolik u nás a co za kolik jinde. Občas narazím na slušného úředníka, ale většina z nich vůbec nechápe, že jsou placeni svými klienty. A poplatky za cokoliv rostou a rostou.... Opustíme tento stát? Třeba do Kanady? Mohu doporučit, velmi příjemná země pro život. A policie má ve znaku Protect and Serve.

2 0
možnosti
S

Světlonoš

28. 8. 2011 12:21
Re: Gratuluji!!

já už jsem tento stát opustil, takže to neřeším. Namalovat jeden graf k vyjádření složitosti společnosti je trochu málo. Když klesnou výdaje státu na bezpečnost, naroste kriminalita. Když klesnou výdaje státu na vzdělání, klesne vzdělanost. A toto všechno se odrazí na ekonomické stránce. Holt pár lineárních funkcí těžko vystihne nelineární zpětnovazební mechanismy působící uvnitř každého dynamického systému. Ale jednodušším lidem bez hlubšího vzdělání v matematice to zřejmě stačí

0 0
možnosti
S

Světlonoš

28. 8. 2011 12:09
a je, další teoretik rakouské školy

na kterém je už podle fotky vidět, že má opravdu velké životní zkušenosti. Další naprosto černobílý pohled na společnost, který ji redukuje do jedné dimenze. A co takhle napsat článek o kladech přerozdělování? Až pochopíte, že existují oblasti, kde přerozdělování působí efektivněji než trh, tak začnete vidět svět reálněji.

0 0
možnosti
K

kurnikšopa

28. 8. 2011 12:02
stát bez pravidel

asi budu kandidovat na toho jejich predsedu... s heslem zrusim dane a stat musim na 100% vyhrát... ;-D

0 0
možnosti
O

obcas

28. 8. 2011 11:58
ti co vi a ti, co si mysli, ze vi

Podekovani panu Zborilovi za par prispevku. Puvodne jsem chtel rict konecne neco s 'obsahem',

ale asi bych Vam tim zde prokazal medvedi sluzbu, takze budu radeji mlcet.

Jsou dva druhy. Svobodni a osvobozeni. Ti co vi a ti, co si mysli, ze vi.

1 0
možnosti
  • Počet článků 281
  • Celková karma 12,41
  • Průměrná čtenost 1768x
Ing. Josef Zbořil, Ph.D. (1979, Prostějov) je moravský technický manažer v železničním průmyslu, bývalý olomoucký krajský předseda a lídr Strany svobodných občanů (2012-2015), překladatel a autor americko-izraelského Gatestone Institute (2015-2022), zakladatel občanského hnutí ESG participace KYBER-OBČANÉ a představitel kybernetického občanského humanismu. Popularizuje odkaz osvětových uměleckých snah z přelomu 19. a 20. století českého loutkářství s heslem "Vychovávej loutkou, ne loutky".