Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FM

fr-mottl

28. 2. 2012 15:29
k tomu abych si mohl kopnout do Paroubka

nepotrebuju zadne grafy. Me staci jeho bradavice.

0 0
možnosti
JZ

Zboril79

28. 2. 2012 17:07
Re: k tomu abych si mohl kopnout do Paroubka

To ovšem není konstruktivní přístup ani konstruktivní kritika...mě se dokonce celkem hnusí takový způsob argumentace.

0 0
možnosti
LC

jáša

28. 2. 2012 14:24
Jak je vidět ,

i krásně namalované grafy a tabulky nemusí  být pravduvypovídající. Autor zvolil údobí po Klausově privatizaci , a ztráty ,vzniklé rozkradáním a nadměrným utracením tam nejsou zahrnuté.  Kočárník s Klausem sahali do kde čeho , aby udrželi tkzv.vyrovnaný rozpočet . Takže , v čí prospěch byly tyto malůvky vyrobeny  ? ptám se.

0 0
možnosti
JZ

Zboril79

28. 2. 2012 16:31
Re: Jak je vidět ,

Autor jsem já. Jak píšu v úvodu, vadí mi, že se v televizních debatách ztrácí cca 1/3 času slovíčkařením kdo kdy za co mohl...zástupce ČSSD říká, že ODS...zástupce ODS, že ČSSD. Komunisté (ne bolševici), že je chyba privatizovat a že stát by poskytoval služby nejlépe a privatizace v první polovině 90. let byla chyba největší. Kapitalisté (ne korporátní-mafiánští kapitalisté) zase, že chyba byla v 1948 a že bychom se teď měli 2x lépe než Švýcarsko. Takže samé relativní postoje. Toto jsou tvrdá data, definovaný způsob vyhodnocení a výsledky.

0 0
možnosti
Q

quoko

28. 2. 2012 10:09
Zajímavé

Jsou to zajímavá čísla. Ale ta čeština: "Data, z kterých bylo vycházeno".

0 0
možnosti
JZ

Zboril79

28. 2. 2012 16:34
Re: Zajímavé

Jak by jste to napsala vy? Tento temín používám během prezentací  snad vždycky a zatím žádná negativní reakce...ale rád to pro příště třeba něčím "oživým"...:-)

0 0
možnosti
E

ende1

28. 2. 2012 8:29
Tak pan Zbořil

splnil stranický úkol a Matějka teď na něj za odměnu napíše oslavnej blog! ;-DP.S. Nějak jste vynechal papátunela s jeho slavnou privatizací v devadeasátých letech!Proč?:-/

1 0
možnosti
JZ

Zboril79

28. 2. 2012 16:52
Re: Tak pan Zbořil

1.) ČR má 3,5x méně členů politických stran než Švýcarsko...chcete zlepšit stav současné politiky v ČR?...zaujměnte občanský postoj a vstupte do jedné z 83 politických stran, co je Vám nejblíže či si založte vlastní...být členem politické strany a řešit problémy i třeba minimálně a na nejnižší úrovni, je pořád řádově lepší než brblat v hospodě nebo na chatu...jinak "stranický úkol" to je spíš politikaření než politika ne?

2.) František Matějka členství ve Svobodných ukončil (přerušil)... http://www.frantisekmatejka.cz/dokumenty/ukonceni_clenstvi_svobodni.pdf

3.) Rozhodoval jsem se mezi zpracováním zadlužení za 15let či 20 let či od roku 1989. Na ty druhé dvě zatím nemám dost podkladů...zkuste to.

0 0
možnosti
VP

Live_in_the_death

28. 2. 2012 8:17
Myslím, že tabulky by byly za 1

ale historická spojitost a fakta tak při nejlepším za 3. Nechci říkat, že levice nebo pravice zadlužovaly náš stát méně. Je třeba však dávat fakta dohromady. Za vlády ODS v 90. letech se dluh nezvyšoval a to hlavně z důvodu toho, že do rozpočtu proudily prostředky utržené z privatizací, že sice náš stát dostával méně než mohl dostat to je věc jiná. Za vlád ČSSD se zase restruktulizovaly zase naše banky a aby se vůbec mohly prodat, tak stát do nich musel vložit několik desítek miliard. Dále je třeba také brát v úvahu, že vliv na rozpočet a tudíž i schodek rozpočtu má daná strana nejdříve až tak ve druhém roce svého vládnutí.

Co je ale jediný fakt, se kterým musí souhlasit normální člověk, tak to je to, že ODS a ČSSD a další vládní strany dotáhli náš stát do nynějšího stavu rukou společnou a nerozdílnou.

3 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

28. 2. 2012 8:45
Re: Myslím, že tabulky by byly za 1

pan Zbořil se patrně naučil dělat s Excelem a teď nám ukazuje, co všechno dokáže, je tam noho funkcí, jak vidím !R^

0 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

28. 2. 2012 8:05
Až prodáte dům svého tatínka, pane doktore

a za stržené peníze pojedete kolem světa, pak Vám zbyde v pokladně zůstatek cca 1000.,- Kč. To Vás jistě Váš spolustraník pan Mach poplácá po ramenou, jaký jste to pašák, že jste měl v tom roce přebytkový rodinný rozpočet R^ . Stejně tak pan prezident Klaus, když prodával státní majetek svého tatínka Husáka, v tzv. privatizaci 90.letech a peníze obratem utratil, byl skvělý hospodář, viďte. Proto jste ty utracené zisky z prodejů asi do svých grafů nezahrnul, alespoň já to tam nikde nevidím ?

4 0
možnosti
DN

risco

28. 2. 2012 8:14
Re: Až prodáte dům svého tatínka, pane doktore

Cestu kolem světa těžko započítáte do HDP. Trochu zcestná filosofie.

0 0
možnosti
M

mezzev

28. 2. 2012 7:53
Co jste si navolili, to máte. V tom je jediná zodpovědnost.

Josefe , na to abyste vyzkoumal, že Strana Svobodných občanů , které jste členem, žádné dluhy neudělala, protože zatím naštěstí v parlamentu ani ve vládě nebyla, jste  si s tím zkoumáním dal dost, ale zbytečné práce .

Tuto práci jste si mohl odpustit, protože to, že dluhy dělají téměř všechny státy a dělají je všechny strany, které vládnou, ví v Evropě každý normální člověk. Neví to snad jen někteří zblblí Češi, do kterých zaplacená česká media pořád hustí, že dluhy dělají jen socialisti a možná pod dojmem prolhaných českých medií, jste se do této zcela zbytečné práce pustil i vy, Josefe.

Na závěr tedy jedno přaní.

Kéž by se do parlamentu a do vlády nikdy nedostala tvá Strana Svobodných občanů, Josefe .

Bylo by tady totiž o další stranu na dělání dluhů a okrádání občanů a státu víc.

2 0
možnosti
MB

mbem

28. 2. 2012 8:07
Re: Co jste si navolili, to máte. V tom je jediná zodpovědnost.

"Dluhy dělají téměř všechny státy a dělají je všechny strany, které vládnou." --- To bude tím, že v téměř celém světe vládnou větší, či menší socialisté. ;-)

1 0
možnosti
MM

strycek-Joe spol. s r.o.

28. 2. 2012 7:52
Pane doktore

již minule jsem Vám psal, že musíte všechny finanční prostředky přepočítávat (nejlépe pomocí koeficientů inflace) k jednomu společnému datu - např. k 1.1.2012, abyste je mohl vzájemně porovnávat. To stále neděláte, proto bych Vás chtěl upozornit, že pokud děti prodají dům svých rodičů a peníze utratí, pak by tyto své výdaje měly započíétat do rodinného rozpočtu - stejně tak tzv. privatizace p.Klause, ale i jeho následovníků (kdy bylo něco prodáno a peníze utraceny), je nutno přičít do tzv. dluhů a opět přepočítat k dnešnímu datu. Já vím, pak by to vyšlo jinak, proto to dnes nechce z tzv. ekonomických expertů nechce dělat. To by pak padla 1000x opakovaná mediální legenda o tom, že pravice šetří a levice rozhazuje, což nám svým článkem patrně chcete zopakovat :-)

2 0
možnosti
GMX

Glock Mark XXI

28. 2. 2012 12:19
Re: Pane doktore

A proč? Když to srovnávání vztáhne k relativní veličině, která s inflací již počítá, tedy k HDP, tak nepotřebuje další korekci o inflaci. Přece byste ji tam nechtěl počítat 2x?

0 0
možnosti
JN

Já, Claudius

28. 2. 2012 7:45
Ano, vyšlo vám to!

Vámi důmyslně naskládaná čísla ukázala, že za to může ČSSD, a o nic jiného vám nešlo.

1 0
možnosti
DN

risco

28. 2. 2012 7:47
Re: Ano, vyšlo vám to!

Tak vytáhněte jiná čísla a sporujte to.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS