Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

prezent

4. 7. 2012 9:40
Jakápak politizace?

Je docela logické,že odbory budou hledat podporu u levicových stran.Nedovedu si u nás představit žádnou pravicovou stranu která by názory odborářů respektovala nebo snad prosazovala.V tomto případě směšujete politiku s sociálními problémy.

0 0
možnosti
PP

Marbot

4. 7. 2012 10:58
Re: Jakápak politizace?

Taky nechápu jk je možné, že spojení odborů (kde všichni členové těchto organizací jsou pravidelnými voliči levice) s levicovými stranami je "odporné" a "odsouzeníhodné", zatímco spojení pravicových stran s největšími zaměstnavateli (dozajista voliči pravice) je zcela normální a zodpovědné.... Podobně drtivá většina médií je propravicová (samozřejmě, že kvalitní žurnalista nežije z ruky do huby, tudíž nejspíš bude volič pravice a to nemluvím o vlastnících médií), je to proto odporné a odsouzeníhodné zpolitizování?

1 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

3. 7. 2012 21:15
Jsou to jen samá tvrzení bez důkazů

kdyby byla např. zrušena minimální mzda, nezmětnanost neklesne na nulu, jak se nám snaží autorka podsunout, atd

., atd.

1 0
možnosti
F

FiS95

4. 7. 2012 0:43
Re: Jsou to jen samá tvrzení bez důkazů

I kdyby, tak neexistují žádné důkazy proti těm tvrzení. A v takové situaci je lepší trh nekřivit, než si s ním hrát a zkoušet co se stane.

0 0
možnosti
H

hafusak2

3. 7. 2012 20:01
Smůla je v tom, že tuto dámu měla řada lidí za "mešuge"

ještě za jejího života a její nápady, že "žádná společnost neexistuje, jsou jen jednotlivci", "člověk má právo pro svůj prospěch užívat všech prostředků bez ohledu na druhé", něco jako: "člověk sám sobě Bohem" jí získaly podporu jen mezi hrstkou ultrapravicových extrémistů. Pokud vím, neměla žádné školy a doktorát, kterým se oháněla byl jen čestný. Její zapšklost pramenila hlavně z toho, že jako mladá emigrovala ze SSSR do USA, kde se marně snažila prosadit jako spisovatelka.

Odvolávat se na ní a její nápady, to už chce fakt kachní žaludek. Rv

4 0
možnosti
JZ

Zboril79

3. 7. 2012 20:06
1 0
možnosti
C

certik_bertik

3. 7. 2012 19:11
kapitalismus

ve formě 19 století je již překonaný, nyní je doba korporativismu

0 0
možnosti
L

Lev---_z-_Rožmitálu

3. 7. 2012 17:36
pojem kapitalismus

vyjadřuje ekonomické uspořádání platné v době života karla marxe  pokud tedy ne to dnešní (i když já jsem přesvědčen že to platí i pro to dnešní) je to totiž marxistický termín

navíc bez státních zásahů je sice hezký žvást na oblbnutí hloupých "pravicových" mas ale bohužel třeba taková garance nedotknutelnosti soukromého vlastnictví ze strany státu a postihování všech kteří toto poruší je státní zásah do ekonomiky jako prase

co se týče toho o té veřejnosti tak to je taky hezké v podstatě s tím souhlasím jistě že něco jako zájem společnosti není protože společnost není jeden člověk tudíž není schopna koncipovat nějaké zájmy

mohli bychom se ale bavit o jakémsi agregátním zájmu který se skládá z jednotlivých zájmů členů společnosti a dá se určit jejich jakýmsi součtem

2 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

3. 7. 2012 17:45
Re: pojem kapitalismus

takze pokud se nejaka ta "vetsina" rozhodne, ze napriklad zide, romove, komuniste, brylati, plesati nebo kdokoliv jiny patri "konecne vyresit", tak je to vlastne "v poradku" a ta mensina, ktere se to ale bytostne dotyka, do toho nema vlastne co kecat ?

2 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 13,93
  • Průměrná čtenost 1774x
Ing. Josef Zbořil, Ph.D. (1979, Prostějov) je moravský technický manažer v železničním průmyslu, bývalý olomoucký krajský předseda a lídr Strany svobodných občanů (2012-2015), překladatel a autor americko-izraelského Gatestone Institute (2015-2022), zakladatel občanského hnutí ESG participace KYBER-OBČANÉ a představitel kybernetického občanského humanismu. Popularizuje odkaz osvětových uměleckých snah z přelomu 19. a 20. století českého loutkářství s heslem "Vychovávej loutkou, ne loutky".