Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JO

A něco z jedné diskuze, zajímalo by mě, jestli to je skutečně tak:

Podle reportu organizace International Humanist and Ethical Union, která monitoruje diskriminaci nevěřících po celém světě, existuje 13 zemí, jejichž právní řády trestají ateismus smrtí a dalších 55 zemí, ve kterých je ateismus trestán vězením či pokutami. Země, ve kterých je ateismus trestán smrtí, jsou Afgánistán, Irán, Jemen, Malajsie, Maledivy, Mauritánie, Nigérie, Pákistán, Katar, Saudská Arábie, Somálsko, Spojené Arabské Emiráty a Súdán. Nejhorší z těchto zemí jsou Maledivy, kde se trestá smrtí nejenom ateismus, ale i jakékoliv jiné vyznání víry kromě muslimské. V Pákistánu, Saudské Arábii a Íránu se trestá smrtí i rouhání, zatímco v ostatních zemích se trestá pouze vězením.

V návaznosti na naše tradiční vyvěšování tibetských vlajek, protestům proti ruskému zákazu propagace homosexuality či nedávnému odsuzování názorů, že zesměšňování Mohameda je nevkusnou záležitostí, mě přijde zarážející, že tak závažné skutečnosti jako trestání smrti nevěřících, není nikde hlasitě odsuzováno. Naopak, do Malajsie, Malediv i Emirátu jezdí spousta turistů a Katar, Saúdská Arábie či Emiráty jsou váženými obchodním partnery USA i EU. Jak je možné, že naši ani evropští politici neprotestují proti tak nehumánním zákonům, že nikdo o tom nemluví v médiích, že tato skutečnost veřejné mínění nepohoršuje? Proč ne?

3 0
možnosti
JR

J50a95n 77R45á73ž

24. 1. 2015 19:32

Jiný kraj, jiný mrav! Důležité je, že se Saudové své "mravy", na rozdíl od IS, EU a USA, nesnaží násilně exportovat.

P.S. Dovedete si představit, jak by bylo posuzováno zákonodárství evropského silně křesťanského státu v 15. a 16. stol. nějakým humanistickým "ufonem"? Myslím, ze by srovnání s dnesni Saudskou Arábií nebo Katarem bylo poučné. Vždyť Islámu je 1400 let , jako bylo tehdy staré křesťanství. A to bylo tehdy stejně barbarské jako Islám dnes. Naštěstí se do evropského vývoje nikdo zvenčí nepletl a tak jsme si všechny bolesti vývojových etap museli prožít sami, bez humanitárních pomocí, abychom nakonec dospěli k demokracii.

1 0
možnosti
JO

Mně zaujal dnes článek, že jen Německo má tolik muslimů, jako celá Severní a Jižní Amerika dohromady.

A to se Severní Amerika do politiky islámských států míchá nejvíce. I díky politice USA je tolik islámských uprchlíků. Každopádně co je moc, to je moc. Evropa by měla udělat stopku další  migraci muslimů.

"Spolková republika se 4,8 milióny drží jistý rekord: má přibližně tolik muslimů jako celá Severní a Jižní Amerika dohromady."

http://www.novinky.cz/zahranicni/359473-evropa-panikari-z-muslimu-ale-kolik-jich-vlastne-je.html

1 0
možnosti
Foto

Víte, autore, je dost děsivá představa, kterou tu nastiňujete. A pokud máte pravdu, pak je Saúdská Arábie asi první zemí světa, která označuje šíření ateistických myšlenek za terorismus.

Nezapomínejte ovšem, že v těchto zemích jsou v podstatě v jakési klatbě nejen bezvěrci, ale i jinověrci, tedy příslušníci všech neislámských náboženství. Ano, stojí tam kostely (několik), ale i hlásání křesťanství mimo půdu těchto kostelů tam může být trestáno smrtí (obvykle však to saúdové neoznačují za terorismus).

A přestože s touto definicí terorismu saúdského krále nesouhlasím, dovoluji si připomenout, že šíření ateismu v naših zemích bylo doprovázeno státním terorem par excellence.

2 0
možnosti
JR

J48a91r74a 46R66a30n42k

24. 1. 2015 18:06

V SA staci na bicovani nazor na youtube, nebo Twitter - ale k necemu podobnemu speje i Vychod, sice ne tak drakonicke tresty, ale cenzura:-/

0 0
možnosti
AF

Je dobře vědět, co se v islámu skrývá.

Tím spíše je nutné k tomu zaujmout stanovisko Evropanů.

Ať si ponechají oni  islám a své zvyky,a my budeme trvat na našich zvycích 

a na Evropě takové, jakou známe po dvě tisíciletí !

0 0
možnosti
Foto

Právě, že oni si své zvyky ponechávají - jedním z nich byla i expanzívní politika směrem ke křesťanské Evropě ..... myslím, že minimálně tento zvyk bychom jim měli zatrhnout ;-)

3 0
možnosti
OP

Není divu, že mají z ateistů vítr, ateisté jsou totiž jediní, kteří dokážou islám rozložit pomocí důkazů a bez pánbíčkářského okolkování

2 2
možnosti
Foto

Jakými důkazy, které nepoužijí "pánbíčkáři"? 8-o

1 0
možnosti
MS

A pak člověk pohledal "umírněného: muslima. :-)

1 0
možnosti
MS

eee ... A pak aby člověk pohledal "umírněného" muslima.

1 0
možnosti
JS

Nemáte obavy, že narušíte bratrské svazky s naším demokratickým spojencem?

0 1
možnosti
JR

J63a30r47a 65R97a72n39k

24. 1. 2015 18:11

Myslite Rusko, nebo Cinu?;-) - ti maji svych muslimu take dost.

1 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 13,83
  • Průměrná čtenost 1774x
Ing. Josef Zbořil, Ph.D. (1979, Prostějov) je moravský technický manažer v železničním průmyslu, bývalý olomoucký krajský předseda a lídr Strany svobodných občanů (2012-2015), překladatel a autor americko-izraelského Gatestone Institute (2015-2022), zakladatel občanského hnutí ESG participace KYBER-OBČANÉ a představitel kybernetického občanského humanismu. Popularizuje odkaz osvětových uměleckých snah z přelomu 19. a 20. století českého loutkářství s heslem "Vychovávej loutkou, ne loutky".