Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Souhlasím  p. Rážem obecně, že se staly chyby, ale to, že od 48. roku usilovaly všechny arabské státy o smetení Židů do moře je činí za angažovanost USA, jako nejlepšího spojence, částečně odpovědnými. Rovněž první válka v zálivu byla oprávněná (napadení Kuvajtu), ale starej Bush měl dojít až do Bagdádu a nenechat to na mladým. Za největší hrubku lze považovat špatnou práci analytiků při vyzbrojování opozice proti Bašáru Asádovi, který však měl na rukou genocidní krev.

Nelze však souhlasit, že nám má být úplně jedno, tmářské tažení nerespektující to základní: lidský život. Jak jsem již napsal, veřejné popravy stětím hlavy jsou za čarodějnictví - astrologii, rouhání atd. a k tomu nelze mlčet. Nevidím rozdíl mezi řezáním hlav v IS a v SA. Nejhorší je, že tento islám podporuje ty naše v ČR.

0 0
možnosti
JR

J80a74n 43R43á59ž

1. 2. 2015 18:47

Saudská Arábie je suverénní stát a po tom co se uvnitř tohoto státu děje je nám pendrek. Jim to vyhovuje, protože jim to funguje a žádní džiháhisté tam nejsou a když se objeví, tak jsou pověšeni.

Je to jiná civilizace, s vlastním vývojem a dokud se  nepletou do našich věcí, nechme Araby až si dělají, co chtějí.

Ještě že v době Přemysla Otakara  nebyla na zemi stejně arogantní civilizace jako jsou euroameričané, která by si usurpovala  právo se neustále vměšovat do našich vnitřních záležitostí, diktovat nám, podle jakých pravidel  máme žít a my se tak mohli vyvíjet plynule a přirozeně.

P.S. Kdybychom se do vnitřních záležitostí Arabů nevměšovali, tak by vládl v Iráku Sadám, v Sýrii by klid zajišťoval Assád  a žádný chálifát by nemohl vzniknout, protože by všechny, kdo by o něj usilovali,  tito vládci veřejně pověsili a Evropa s USA by s nimi mohli pohodově obchodovat, ušetřili miliardy a ještě vydělali. Euroamerická arogance a neschopnost respektu ke zvykům jiných civilizací, způsobila obrovské utrpení, radikalizaci islámu a neuvěřitelně vysoké finanční ztráty. 

P.S. Proč nechceme pochopit, že náš způsob života je pro Araby dekadentní a odmítají si ho zavádět na svých územích?

2 4
možnosti
Foto

Kdyby se podobná dopravní cedule objevila u nás, dovedu si představit ten jekot!

2 0
možnosti
MR

Tady je jádro skutečnosti jak rozkládáme svět. Podle sebe soudím tebe. Jinak řečeno nechápeme  že jsou zde jiné civilizace jež mají jinou mentalitu, historii, klimatické podmínky a další zkušenosti jež je stmelují a udržují řád.

Náš pokus zavést náš řád na jiné země je velkým debaklem a navíc se to obrátilo proti nám a už nám jde o holou existenci.

Je zde ponaučení z Iráku, Sýrie, Jordánska, Somálska, Libye, Alžíru, Súdánu, Eritreje ... . Nemáme tu schopnost jak obnovit v těchto zemích funkční společnost a postupně poznáváme že původní systém byť je pro nás v jiné civilizační dimenzi, je mnohem lepší než chaos.

Zde je ono memento a varování, nechat civilizace jež udržují určitý řád a stav společnosti na pokoji a nemontovat se do nich. Jedině když ohrožují ostatní a nebo nastává celospolečenský teror.

Budeme si muset zvyknout že zde budou civilizace jež budou uznávat jiné hodnoty. Zde mám ale obavu že už je pozdě kde Evropa je oslabená  humanismem a sociálním rovnostářstvím, že neustojí příliv uprchlíků a vykořeněnost generací a upadne do chaosu ... .

2 0
možnosti
Foto

Bylo by to OK, pokud ty jiné civilizace budou uznávat hodnoty naše. Zkuste jim to vysvětlit. Nobelovka míru Vás nemine.

1 0
možnosti
PS

Konstruktivní a logický závěr.Karma! Myslím, že nakonec k témuž dojde každý, kdo se zajímá.

5 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 14,06
  • Průměrná čtenost 1774x
Ing. Josef Zbořil, Ph.D. (1979, Prostějov) je moravský technický manažer v železničním průmyslu, bývalý olomoucký krajský předseda a lídr Strany svobodných občanů (2012-2015), překladatel a autor americko-izraelského Gatestone Institute (2015-2022), zakladatel občanského hnutí ESG participace KYBER-OBČANÉ a představitel kybernetického občanského humanismu. Popularizuje odkaz osvětových uměleckých snah z přelomu 19. a 20. století českého loutkářství s heslem "Vychovávej loutkou, ne loutky".