Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"Svoboda projevu ma sve limity. V zadnem pripade neznamena, ze muzeme rikat co chceme. U nas je cenzura nutna a spravna, nebudeme do verejneho prostoru poustet cizi demagogie. Lez neni nazor. Jako demokraticka zeme mame zmocnence a dalsi zamestnance, kteri se odhalovanim nebezpecnych a podvratnych dezinformaci zabyvaji." rekl Putin na sjezdu strany. Podobne se vyjadril i prezident Ciny.

0 0
možnosti
Foto

Svoboda projevu má své limity, a to limity vnější, tedy omezení daná zákonnými předpisy, a limity vnitřní. Svoboda projevu má své limity, nejde o právo absolutní a v žádném případně neznamená, že si „můžeme říkat a psát cokoli“. To však neznamená, že nemůžeme vyjadřovat i nepopulární názory! Svobodu projevu můžeme omezit v případě, že dochází podněcování násilí či nenávisti

1 0
možnosti
Foto

Ale můžeme říkat svobodně cokoliv, podobně i konat. Jen se pak nesmíme divit, až rameno zákona zaťuká na dveře.

:-)

0 0
možnosti
LC

Majitelé pravdy se už slétli.

3 1
možnosti
MS

Váš článek je dokonalou ukázkou schizofrenie bojovníka za demokracii, který sám neví co chce a nedá pokoj, dokud to nedostane.

Například kodex z roku 2018 definuje, co je výraz dezinformace a tím pádem už je nějaký oficiálně schválený právní mustr, kterým se bojovník za demokracii může inspirovat. Ovšem nebude ho respektovat, takže je to zbytečný.

Dětské porno, poplašnou zprávu, schvalování holokaustu ví, že se nesmí zveřejnit a šířit, takže souhlasí s cenzurou a vlastně už popírá svoje přesvědčení o svobodě projevu.

Z vyjádření Libora Vondráčka nade vší pochybnost vyplývá za jakých konkrétních podmínek by souhlasil s cenzurou. Takže oficiálně stačí vyhlásit válečný stav a opět se velká část bojovníků za demokracii spokojí s legálním omezením svobody projevu a cenzurou. Je to jen právní slovíčkaření a obyčejné pozérství bojovníků za demokracii.

A takhle je to obecně s tím bojem za demokracii. Jen schizofrenie a pomatenost osob, které vůbec nemají v hlavě srovnaný co vlastně chtějí.

2 3
možnosti
PK

Pojem dezinformace náš právní řád neobsahuje...mj. to potvrdil i erudovaný právník pan Sokol...

0 0
možnosti
PC

Pokud někdo obhajuje cenzuru, je to totalitář jak vystřižený a nevykroutí se z toho žádným hloupým žvaněním typu "právo/neprávo na lež" a jinými podobnými nesmysly. Buď neví, co je demokracie, nebo to ví velmi dobře - ale z nějakého důvodu mu totalitní praktiky vyhovují.

Do role arbitra se pasují (a vždycky tomu tak bylo) ti, kteří nemají argumenty, jimiž by údajnou lež mohli vyvrátit a svoji "pravdu" tak obhájit.

A tak jsme dříve četli jen vybrané, "pravdivé" deníky, poslouchali "správné" rozhlasové stanice (ostatní byly důsledně rušeny), četli a poslouchali vybraná umělecká díla, jezdili do vybraných destinací atd.

Ti bystřejší vždycky věděli, jak se nenechat opít rohlíkem, ti ostatní na to dříve či později přišli také. Ať už tím, že se jim ta jedna jediná pravda posléze také začala zajídat, nebo tím, že se změnily poměry a vše vyplulo na povrch.

Na závěr:

"Bludy je třeba vyvraceti, nikoli knihy páliti." Jan Ámos Komenský

Za Váš blog karma.R^

7 4
možnosti
OU
TP

Není to tak jednoduché a vše je otázka míry. Napadlo vás někdy, že neomezená svoboda slova může také vést k nesvobodě a totalitě?

1 0
možnosti
OU
PK

..BTW, nebyl tady už tento blog dříve?

0 0
možnosti
PK

Zajímavý blogR^, například Ombudsman, Stanislav Křeček prohlásil, že: „... Řada lidí si myslí, že už nemůže říct svůj názor, že by tím ohrozili sebe nebo svoji rodinu, a to je to nejhorší, co nás mohlo potkat. Kdyby dobrá věc, dobrý záměr byl takto vykládán a zvrhnul by se v to, že budu mít dojem, že jde o něco jiného...“

Pikantní je, že i tady na blogu se řada blogerů a diskutujících ohání dezinformacemi a hate speech a požadují tresty a přitom pokud vím tak české právo ani pojem dezinformace nedefinuje, určitě obsahuje pojem poplašná zpráva a genocida.....

4 1
možnosti
MB

Dal jste si s blogem práci. Nesouhlasím s cenzurou. R^:-)

6 2
možnosti
Foto

A vidíte, a přesto tu můžete psát, co chcete. :-P

0 1
možnosti
Foto

Obhajujete právo na lež. Nikoliv na informace. A jak už sdělil p. Ziegler, sám lžete. U Vás nic nového.

6 6
možnosti
Foto

To je ten věčný boj mezi "majiteli pravdy" a "hledači pravdy". Mezi vámi a mnou. S každým stoletím jsme silnější a děláme svět liberálnější a svobodnější. Jaké to je nalézt se na špatné straně dějin? Čtěte, čtěte, myslete, myslete...

5 3
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 14,01
  • Průměrná čtenost 1774x
Ing. Josef Zbořil, Ph.D. (1979, Prostějov) je moravský technický manažer v železničním průmyslu, bývalý olomoucký krajský předseda a lídr Strany svobodných občanů (2012-2015), překladatel a autor americko-izraelského Gatestone Institute (2015-2022), zakladatel občanského hnutí ESG participace KYBER-OBČANÉ a představitel kybernetického občanského humanismu. Popularizuje odkaz osvětových uměleckých snah z přelomu 19. a 20. století českého loutkářství s heslem "Vychovávej loutkou, ne loutky".