Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak vzhledem k tomu, že pozdní bolševické vlády ve všech zemích se dají (daly) charakterizovat jako ultrakonzervativní, je od nich nalevo kdekdo

0 0
možnosti
Foto

To nevím kam míříte. Ultrakonzervativní jako blíže ke stalinistickému jádru. Ne konzervativní ve smyslu přerozdělujme cca 10% HDP a mějme svobody občanské vlády. Fiala dnes používá pojem demokracie, že žít Havel napsal by místo článku "šifra socialismu", tak "šifra demokracie". Každá pětiletka byla jiná a i Husák byl v jedné ve vězení a v jiné vládl. Ale on byl ještě předválečný kdy jich bylo cca 40 tisíc a až op válce jich bylo na 1,5 mega a šlo jim spíš o delegování do úřadů v nové době a byli to konfomističtí kariéristi a KSČ mocenská organizace sobců - viz manifest 2000 slov. "... S nadějemi přijala většina národa program socialismu. Jeho řízení se však dostalo do rukou nepravým lidem. Nevadilo by tolik, že neměli dost státnických zkušeností, věcných znalostí ani filosofického vzdělání, kdyby aspoň byli měli víc obyčejné moudrosti a slušnosti, aby uměli vyslechnout mínění druhých a připustili své postupné vystřídání schopnějšími. Komunistická strana, která měla po válce velikou důvěru lidí, postupně ji vyměňovala za úřady, až je dostala všechny a nic jiného už neměla. Musíme to tak říci a vědí to i ti komunisté mezi námi, jejichž zklamání nad výsledky je tak veliké jako zklamání ostatních. Chybná linie vedení změnila stranu z politické strany a ideového svazku v mocenskou organizaci, jež nabyla velké přitažlivosti pro vládychtivé sobce, vypočítavé zbabělce a lidi se špatným svědomím..."

0 0
možnosti

Srovnávat Jakeše s Fialovou vládou může buď člověk naprosto hloupý a neznalý, nebo obyčejný lhář. Tak která možnost je asi ta pravá?;-)

8 0
možnosti
Foto

Srovnávat Jakeše s Fialovou vládou může každý.:-)

Hospodářsky:

V 1989 byla ČSSR na cca 37. místě v HDP/osobu a v 2022 má ČR stejné místo a SR je hlouběji. Tak kam jsme se posunuli? Navíc žijeme z dřívějšího - Temelín, Dukovany, Vltavská kaskáda, Dlouhé stráně postaveny pod KSČ. Do toho ambiciózní přesun Kostela v Mostu. Země v ohrožení platí 6% HDP na obranu. Při mírové dividendě 4%. Při kolektivní obraně 2%. My platíme 1% a Fiala po roce pořád populisticky rozhazuje a zadlužuje. https://hn.cz/c1-65369430-rozpocet-obrany-cr-v-letech-2017-23-3x-vyssi-na-4-hdp-pro-splneni-nasich-spojeneckych-zavazku-a-skutecnou-bezpecnost

Hodnotově:

https://zboril.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=795719

https://zboril.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=790757

https://zboril.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=786320

3 3
možnosti

Jo kyberobčan... To jsou kybernázory s kyberlogikou. Je to dost podobné kybertrávení ;-D. O čem je vlastně ten blog?8-o

1 1
možnosti
Foto

O svobodě a humanitě. A že jsme se moc od policejního zákroku proti demonstraci SSM 17.11.1989 s brutalitou Czechtek 2005 nebo katalánského referenda moc nepohnuli a že zřejmě stále platí přiznání nebožtíka režimistického národního umělce spisovatele Hrabala ke zbabělé kolaboraci za bolševické éry, ze strachu ztráty pohodlného života a jinak nedostupných materiálních výhod na Dobříši. V té zpovědi, uveřejněné v bývalém nakladatelství Škvoreckých, je pozoruhodný postřeh: Jako národ máme sklon k chlastu a bolševismu.

0 0
možnosti
Foto

Já jsem to z toho článku nepochopil jak je dnešní vláda nalevo od Jakeše. Jako že se budou například drátovat hranice? Ale fantasmagorie od tohoto autora jsou již tradičním komickým osvěžením tohoto blogu. R^

8 5
možnosti
Foto

Dezinformace Tomáše Flašky jsou tradičním komickým osvěžením diskusí mých článků blogu. R^R^

4 4
možnosti
Foto

Zapomněl jste ke komoušům připočíst i Baštu.

A měl bych dotaz. Slušný dotaz. Víte o někom, kdo by mohl být prezidentem a nebyl mezi letošními kandidáty? A hlavně, kdo by měl šanci ve světě špíny, která se nazývá politika, uspěl? Já ne.

5 1
možnosti
Foto

Bašta byl prý KSČ utlačován, protože stejně jako Uhl patřili k Maoistům a ideologicky na stejné straně jako Rudí Khmerové v Kambodži - tuším Holec na XTV nebo Turek ve Xaver live to nedávno uváděli. Baštu jsem ale blíže nikdy neřešil. V 2015 jsem za dalšího prezidenta tipoval Jana Kellera (překládal jsem s ním 2 jeho články, ale že už ani europoslanec nechce být), který porazí Tomáše Sedláčka, Petra Macha a Martina Stropnického. Pak jsem Stropnického do jeho rozvodu favorizoval, ale Žilková by mu zatopila. Škoda. Byl z diplomatické rodiny. Velvyslanec ve Vatikánu a Izraeli. Ministr obrany i zahraničí jako nezávislý za ANO. Oblíben na venkově seriály a divadlem ve městech. Ten by dal v prvním kole 70% :-) https://hn.cz/c1-64201420-pristim-prezidentem-moravsky-sociolog-euro-poslanec-a-levicovy-intelektual-prof-phdr-jan-keller-csc

2 1
možnosti

J40a69n 15R84á51ž

15. 1. 2023 19:21

Srovnávat nesrovnatelné, to jest Jakeše s Fialou je hodně přitažené za vlasy. I když souhlasím s názorem, že Fialova vláda je tak levicově populistická a svým jednáním oportunistická, že ji považuji pro hospodaření státu i stabilitu politického prostředí za ještě destruktivnější, než byla vláda Babišova.

PS. Prohlašovat o sobě, že jsem pravicově konzervativní a v praxi jednat levicově liberálně, jako Fiala, je ryzí projev oportunismu.

3 3
možnosti
Foto

Za Jakeše jeli vyrovnanější rozpočty a samizdaty začali dostávat povolení na řádné vydávání. U Fialy je trend opačný. Veselý ze SOSP Fialu nazývá platonickým konzervativcem :-) . Pěkně o konzervatismu teoretizuje, ale nepraktikuje :-)

5 3
možnosti
Foto

Tak mi při čtení vytanul na mysli Švandrlík.

5 0
možnosti

Hnojomety v akci.

5 4
možnosti

Ano, vidíme tě dobře!8-o8-o8-o

3 3
možnosti

Ono by bývalo po 89' stačilo sebrat na pár let všem členům KSČ právo volit, být volen a podnikat, a ať klidně pracují tam co předtím.

0 2
možnosti

A problém s Babišem by vůbec nevznikl.

0 0
možnosti

Ajaj! To nedopadne diskuzně dobře! R^R^R^

2 1
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 14,06
  • Průměrná čtenost 1774x
Ing. Josef Zbořil, Ph.D. (1979, Prostějov) je moravský technický manažer v železničním průmyslu, bývalý olomoucký krajský předseda a lídr Strany svobodných občanů (2012-2015), překladatel a autor americko-izraelského Gatestone Institute (2015-2022), zakladatel občanského hnutí ESG participace KYBER-OBČANÉ a představitel kybernetického občanského humanismu. Popularizuje odkaz osvětových uměleckých snah z přelomu 19. a 20. století českého loutkářství s heslem "Vychovávej loutkou, ne loutky".