Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

daveking

29. 8. 2011 8:25
populismus ...?

Možná, že ano. Co je však podstatné, je fakt, že Suverenita, na rozdíl od Vaší SSo má již své pevné voličské jádro a na rozdíl od dnes již prakticky zaniklých veverek není financována z pochybných zdrojů. Pokud ještě navíc připustíme, že udržení, respektive obnovení státní a národní Suverenity, obnovení potravinové bezpečnosti, obnovení a udržení energetické soběstačnosti, je dosti nosným programem bez pravolevého vymezení a fakt, že bývalí voliči ČSSD i ODS nejsou nutně nesmiřitelní, neboť obě tyto nezanedbatelné skupiny voličů jsou stejně frustrovány tím, kam se jejich strany posunuly, pak Suverenita - Blok Jany Bobošíkové dle Vašeho grafu velmi správně obsadí politický prostor, který dříve patřil KDU-ČSL + zaniklým VV + zkrachovalým SPO-Z. Což představuje právě oněch 15%, které si Suverenita vytkla jako cíl v příštích volbách. Děkuji za Vaši analýzu a přeji pěkný den.

0 0
možnosti

všd

29. 8. 2011 3:56
Jak mi vysvětlíte tuto věc?

Komunistická Kuba má mnohem vyšší HDP i HDI, než proamerické autoritativní režimy ve Střední Americe a Karibiku, a to podle údajů CIA. Dokonce, pokud jde o HDP, má jej Kuba vyšší i než Albánie nebo Makedonie, ačkoli tyto státy prošly dekomunizací a spolupracují s USA.

Já na to nemám jasnou odpověď, jelikož nejsem socialistou, ani neoliberálem, ale zajímal by mne Váš názor.

https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/

0 0
možnosti

kaktusak

28. 8. 2011 19:45
A kde máte korupci v soukromém sektoru

a neefektivitu vlivem tržního prostředí?

Pokud to nevíte, tak v soukromých firmám mnohdy okrádají odpovědní zaměstnanci majitele snad ještě víc, než ve státních.

Příklad tržní neefektivity: za socialismu se v dole těžilo uhlí a vedle v elektrárně spalovalo. Teď se páni podnikatelé nedohodli a tak se uhlí dováží stovky kilometrů...

Není pravda, že za socialismu naše ekonomika zaostávala za Západem. Problém spíš byl v tom, že se ho nedařilo dohánět. K propadu a zaostání došlo až po privatizačním puči.

0 0
možnosti

Štěpán Binko

28. 8. 2011 19:59
Re: A kde máte korupci v soukromém sektoru

Soudruhu, srovnejte si to příště v hlavě a pak něco pište. Pokud podle Vás platí, že za socialismu naše ekonomika nezaostávala za Západem, tak kromě toho, že je to na Chocholouška, to trochu nekoresponduje s tím, co dále sám píšete. Kdyby totiž nezaostávala, tak jak se mohlo stát, že se "ho nedařilo dohánět"? Jak lze neúspěšně dohánět někoho nebo něco, za čím nezaostávám? A tak je to u vás se vším, viďte......

Jinak si myslím, že Vám může být úplně šumafuk, jak se páni podnikatelé dohodnou a kdo se nechá okrádat. Ono totiž ve skutečnosti korupce bují nejvíce tam, kde jsou staletími prověřené hodnoty a modely nabourány nesmyslnými opatřeními. A ve skutečně soukromých firmách se nechává okrádat jen málokdo.....

0 0
možnosti

Štěpán Binko

28. 8. 2011 19:37
Dobrý článek.

Nemohu říct, že bych souhlasil se vším, ale fakt dobrý článek k zamyšlení. A palec nahoru za způsob, jakým jste vytočil Vy víte koho ;-);-DR^.

0 0
možnosti

pyjonýr z tup 009 - 4

28. 8. 2011 17:38
....

;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti

habit-.!..

28. 8. 2011 15:33
... pěkně a srozumitelně sesumírováno...

... zajímavé vodítko k zamyšlení...R^

0 0
možnosti

Karl Novak

28. 8. 2011 14:51
Skvěle napsáno !

Jen více podobných blogů !

R^

1 0
možnosti

strycek-Joe s.r.o.

28. 8. 2011 13:58
Dementní agitka pana Zbořila

"... platí, že čím méně peněz vláda rozděluje, tím menší je objem možné korupce ..." Ale ovšem, pane Zbořile, pokud Vám ukradne zloděj celý dům, což je obdoba tzv. privatizace, pak Vám zloděj-privatizátor již nemůže každý rok pravidelně na zahradě krást králíky.

1 0
možnosti

Paeris Kiran

28. 8. 2011 17:20
Re: Dementní agitka pana Zbořila

Největším zlodějem domů je historicky v této zemi stát.

Říká se tomu znárodnění... nebo dnes tedy "vyvlastnění ve veřejném zájmu".

Oboje není nic víc než sprostá krádež

1 0
možnosti

ftdolton

28. 8. 2011 13:10
Hmm,

jestli ke konstrukci výhybek a péči o jakost ve firmě přistupujete tak, jako k problematice rozebírané v blogu, no tak potěš Pán bůh!

Kde jste přišel na to, že v r. 1989 se tvořilo v ČSSR 100% HDP ve státním sektoru? A kde máte nějaký podklad pro to, že KSČM hodlá 100% přerozdělovat?

Mladíku, mladíku ...

0 0
možnosti

repanak

28. 8. 2011 13:08
Vaše názory jsou sice v současnosti v módě

a bohužel jim dost lidí věří, ale jsou velmi mylné. Připadá mi to zrcadlový názor k mému mládí - když nám to kapitalisté nebudou kazit a ukrajovat z talíře - tak půjdeme rychle dopředu. Zapomínáte přinejmenším na vlastnosti kapitalismu, např.:

- obnovuje rovnováhu, ale třeba při 20% nezaměstnanosti - kdo bude důsledky řešit a kde na to vezme

- vede k neúměrné příjmové nerovnováze a kdo má peníze, tak si přes demokratické instituty snadno zajistí

stupňování výhod - snížení daní, možnost daňových rájů atd.

- současný romský problém - podnikatelé v Brně a Ústí si mastí kapsy a stát platí důsledky.

0 0
možnosti

Karl Novak

28. 8. 2011 15:04
Re: Vaše názory jsou sice v současnosti v módě

Samozřejmě se mýlíte.

Například romský problém a podnikatelé.

Jde o pseudopodnikatele vydělávající na dotacích. Neexistence dotací by problém odstranila.

Stát problém naopak svojí aktivitou problém zhoršuje a daňové poplatníky to stojí nemalé prostředky.

Podstatou řešení "romského problému" by mělo být zrušení dotací aktivistickým organizacím, zrušení tzv streetworkerů, zrušení agentury pro sociální začleňování, zrušení úřady zmocněnce pro lidská práva, radikální redukce sociálních finančních dávek a zavedení malých naturálních dávek (teplá polévka a krajíc chleba).

1 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 14,06
  • Průměrná čtenost 1774x
Ing. Josef Zbořil, Ph.D. (1979, Prostějov) je moravský technický manažer v železničním průmyslu, bývalý olomoucký krajský předseda a lídr Strany svobodných občanů (2012-2015), překladatel a autor americko-izraelského Gatestone Institute (2015-2022), zakladatel občanského hnutí ESG participace KYBER-OBČANÉ a představitel kybernetického občanského humanismu. Popularizuje odkaz osvětových uměleckých snah z přelomu 19. a 20. století českého loutkářství s heslem "Vychovávej loutkou, ne loutky".